Weinig volk in Oostende bij begin herfstvakantie: “Iedereen welkom, maar we maken geen promotie”

De lockdown en een krachtige zuidwestenwind, zorgde er voor dat er maandagnamiddag weinig volk te bespeuren was op strand en zeedijk bij de aanvang van de 'uitgerekte' herfstvakantie. © PM
Redactie KW

De eerste dagen van de lockdown en het gure weer, zorgen ervoor dat er weinig volk te bespeuren is in Oostende. Heel wat hotels sluiten zelfs de deuren. “Mensen zijn absoluut nog welkom in Oostende, maar we voeren geen actieve promotie”, klinkt het bij Toerisme Oostende.

Tijdens de herfstvakantie is het normaal gezellig druk in Oostende. Er zijn tal van evenementen, mensen gaan winkelen of iets gaan eten… Vandaag ging de tweede lockdown van start en ziet de stad er helemaal anders uit.

Ook de vooruitzichten voor de rest van de verlengde herfstvakantie zien er niet goed uit. “Nee, het is absoluut niet positief”, zucht Niels D’Hoedt van Toerisme Oostende. “Heel wat hotels geven aan dat het annulaties blijft regenen, en er zijn er ook die de deuren sluiten. Sommigen zelfs al tot in maart. Let op, voor veel ondernemers is dit ook een heel bewuste keuze: ze beseffen dat de maatregelen nodig zijn en hopen dat ze volgend jaar op een normale manier kunnen openen.”

Inzetten op individuele beleving

Normaal gezien organiseert Toerisme Oostende tal van activiteiten. “Dit jaar zetten we in op de inviduele beleving”, gaat Niels verder. “Zo lanceerden we enkele wandelingen. Toch voeren we hier geen actieve promotie voor. We willen geen mensenmassa’s aantrekken. Mensen blijven absoluut welkom in Oostende, en wie hier is, zullen we zo goed mogelijk te woord staan. Maar we maken zeker geen uitvoerige reclame. De wandelingen zijn al een aantal keer opgevraagd, maar het is eerder beperkt. Helemaal anders dan in een gewoon jaar. Gelukkig kan je nog altijd genieten van strand en zee. Het is misschien wat frisser, maar sommige mensen prefereren een frisse herfstwandeling”, knipoogt Niels tot slot. (GLO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier