Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke haalden politiemotards zaterdag sinds 9 uur wagens uit het verkeer en leidden hen af naar de snelwegparking. Op die manier werden in totaal 225 voertuigen aan een grondige controle onderworpen.

Pv's voor verschillende mensen in zelfde wagen

De politie stelde relatief weinig inbreuken op de coronamaatregelen vast. Het lijkt er dus op dat de maatregelen goed opgevolgd worden. De politie probeerde uiteraard vooral na te gaan of de betrokkenen een geldige reden hadden om een verplaatsing te maken. Bij de meeste mensen was dat inderdaad het geval. Veel bestuurders waren voorbereid op een eventuele controle, waardoor ze de reden voor hun verplaatsing zonder problemen konden staven. Ze legden bijvoorbeeld een attest van hun werkgever voor.

"We hebben de indruk dat de maatregelen over het algemeen goed nageleefd worden. Er is ook weinig verkeer richting kust", aldus Didier Vandecasteele, directeur operaties bij de West-Vlaamse federale politie. Het aantal inbreuken bleef dan ook vrij beperkt. In totaal ging het uiteindelijk om 21 processen-verbaal. Daar zitten ook pv's voor verschillende mensen in dezelfde wagen bij. Tijdens de paasvakantie zal streng gecontroleerd worden of de maatregelen om van de kust weg te blijven opgevolgd worden of niet. De politie controleerde trouwens niet enkel op de E40 in Jabbeke, maar op de meeste invalswegen naar de kust, onder andere in Blankenberge, Zeebrugge en Knokke. Ook op de kusttram en in de stations vonden controles plaats.

(JVM/ foto - video JVM / Belga)

Op de snelwegparking langs de E40 in Jabbeke haalden politiemotards zaterdag sinds 9 uur wagens uit het verkeer en leidden hen af naar de snelwegparking. Op die manier werden in totaal 225 voertuigen aan een grondige controle onderworpen. De politie stelde relatief weinig inbreuken op de coronamaatregelen vast. Het lijkt er dus op dat de maatregelen goed opgevolgd worden. De politie probeerde uiteraard vooral na te gaan of de betrokkenen een geldige reden hadden om een verplaatsing te maken. Bij de meeste mensen was dat inderdaad het geval. Veel bestuurders waren voorbereid op een eventuele controle, waardoor ze de reden voor hun verplaatsing zonder problemen konden staven. Ze legden bijvoorbeeld een attest van hun werkgever voor."We hebben de indruk dat de maatregelen over het algemeen goed nageleefd worden. Er is ook weinig verkeer richting kust", aldus Didier Vandecasteele, directeur operaties bij de West-Vlaamse federale politie. Het aantal inbreuken bleef dan ook vrij beperkt. In totaal ging het uiteindelijk om 21 processen-verbaal. Daar zitten ook pv's voor verschillende mensen in dezelfde wagen bij. Tijdens de paasvakantie zal streng gecontroleerd worden of de maatregelen om van de kust weg te blijven opgevolgd worden of niet. De politie controleerde trouwens niet enkel op de E40 in Jabbeke, maar op de meeste invalswegen naar de kust, onder andere in Blankenberge, Zeebrugge en Knokke. Ook op de kusttram en in de stations vonden controles plaats.(JVM/ foto - video JVM / Belga)