Weide van boer Jos wordt opnieuw hondenweide: “Viervoeters kunnen naar hartenlust ravotten”

De buurman van boer Jos, Odieltje, op de hondenweide. © gf
Laurie Bailliu
Laurie Bailliu Medewerker KW

De weide van boer Jos in Reningelst wordt opnieuw een pop-up hondenweide van De Weij. De hondenweide is al zeker tot eind januari 2023 open.

“De weide biedt ongeveer 2 hectare losloopweide en is, behalve aan de ingang, omheind met een haag en/of prikkeldraad”, zegt Marjolein Six, voorzitter van vzw de Weij. De vzw heeft als doel Reningelst leefbaar te houden voor de komende decennia. “Het is een plek waar je actieve viervoeter zich naar hartenlust vrij kan uitleven, snuffelen, spelen, rennen, ravotten, apporteren of je commando’s testen.

Deze mooie groene locatie is voorzien van een gezellige picknick tafel. De weide is een aangename plek waar je hond zich op een relaxte manier vrij uitleven kan, waar mens en dier zich thuis voelen en zowel geestelijk als lichamelijk ontspannen, pure quality time.”

Gratis

De ingang van de hondenweide is via Disbos, naast nummer 45 is er een toegangsweg naar de weide. De toegang is gratis. “We vragen iedereen om respect te dragen voor de omgeving (hou het proper) en de buren (hou het rustig). De vzw is niet verantwoordelijk voor mogelijke ongevallen”, zegt Marjolein. “Sympathisanten en fans van dit concept kunnen uiteraard steeds een gift doen op onze projectrekening (met dank aan het Streekfonds) IBAN BE10 0000 0000 0404 van de Koning Boudewijnstichting mits vermelding van volgende actiecode: ‘ACT-36862 / OGM: +++ 623/3686/20018 +++. Giften vanaf 40 euro geven aanleiding tot een belastingvermindering van 45% op het werkelijk gestorte bedrag.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier