Weide van boer Jos wordt even pop-up camping De Weij

© (Foto Ida Boeten)
Redactie KW

De weide van boer Jos Six langs de Pastoorstraat 15 in Reningelst wordt, voorlopig tot zondag 15 augustus, omgedoopt tot een pop-up camping ‘De Weij’. Iedereen met een hart voor de natuur is welkom op de camping.“De koeien en stier verhuisden tijdelijk naar een andere weide net buiten het dorp”, zegt dochter Marjolein.

Boer Jos Six van de Groenselpoorte in Reningelst startte enkele maanden geleden een crowdfunding op om geld in te zamelen om een stukje weide, dat grenst aan zijn boerderij, te redden. Het gaat om een stuk bouwgrond van 1 hectare, dat een nieuwe wijk dreigt te worden. Zelf zou boer Jos er graag een parkje van maken, met een pad dat beide kanten van het dorp verbindt, een plaats om te picknicken, een leemoven die iedereen kan gebruiken, een appelboomgaard, een plekje om te logeren…. Nu wordt dus een pop-up camping De Weij geopend op de weide van boer Jos Six.

“Regionaal Landschap presenteerde onlangs een mogelijk toekomstplan voor de weide en daarop staan logeereenheden vermeld. Deze pop-up camping is ideaal om dit idee even te testen in de praktijk. Er gebeurt de laatste tijd veel in Reningelst, maar een camping hebben we nog niet. Het is zomer en het is nog steeds niet altijd evident om ver te reizen. Tegelijkertijd gaan mensen op zoek naar een authentieke ervaring en soms moet je die ervaring niet al te ver zoeken”, zegt Marjolein Six, dochter van Jos.

“Iedereen met een hart voor de natuur is welkom op de pop-up camping. “We hopen op een gemengd publiek. Deze week ontvangen we een aantal festivalbezoekers van Moodswing bij Mood. en Dranouter Festival. Families, groot en klein, zijn welkom op onze weide. Verwacht geen grote luxe, maar wel leute en respect voor de natuur (en buren). Basis sanitaire voorzieningen worden voorzien en elektriciteit is er niet”, aldus Marjolein. “Met de pop-camping willen we een originele ervaring in deze rare tijden aanbieden. De mensen die van verder komen, laten we proeven van ons dorp Reningelst en de Westhoek. Als het weer het wat toelaat dan lanceren we ook een aantal leuke activiteiten op de camping. De inkomsten gaan naar de vzw die ijvert voor het voortbestaan van de weide.

Crowdfunding

Een nachtje kamperen op de weide van boer Jos kost 15 euro per tent en 1 euro per persoon. Voor ‘Reningelstnoars’ is dat 10 euro per tent en 1 euro per persoon. Voor directe buren van de Weide is kamperen gratis. Aankomen is mogelijk tussen 15 uur en 17 uur. Rustig vanaf 21.30 uur en stilte vanaf 23 uur. “In de ideale wereld wordt de weide in de toekomst een plek voor iedereen. Het vriendenprijsje voor de ‘Reningelstnoars’ is om de mensen van Reningelst zeker de kans te geven de weide eens te voelen en te beleven. We hopen dat de toekomst van de weide wordt begrepen en gedragen door het hele dorp. Voor de directe buren bieden we een extraatje aan. Hiermee willen we hen bedanken voor hun zorg voor de weide. Een aantal buren scheren geregeld de haag. Als er een kalfje ziek is, dan helpen ze mee een oogje in het zeil houden. Soms maken de koeien wat meer lawaai dan normaal en dan hebben ze hier steeds alle begrip voor. De weide is als het ware hun achtertuin dus dat is het minste dat we voor hen kunnen terug doen”, klinkt het bij Marjolein. Ook motorhomes/ campers zijn welkom en die kunnen terecht bij Camp Quebec, op het oude voetbalterrein en op wandelafstand van de weide. “De periode van de camping loopt tot 15 augustus. De echte finale datum wordt later geëvalueerd en zal afhangen van het weer.”

Boer Jos heeft onder andere crowdfunding opgestart om de weide van bijna 1ha te kunnen vrijkopen. “Samen met wat enthousiaste buren en dorpsgenoten zijn we momenteel bezig met de opstart van onze vzw die de plannen voor de weide mee zal ondersteunen. Het gaat over een serieus budget, dus daar gaat wat tijd over. We hopen dat we in onze plannen mogen slagen.” De weide van boer Jos steunen kan via www.doneeractie.nl/help-ons-de-weide-van-boer-jos-te-redden.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier