Vorige week werden tientallen iconische beeldjes van ComingWorldRememberMe aangetroffen op het containerpark van Gullegem. Ieder beeldje stond symbool voor een van de 600.000 soldaten die op Belgische bodem waren gesneuveld. De beeldjes waren erg gegeerd, dus de commotie was groot dat ze zomaar op een containerpark werden gedumpt.

Prompt kwamen honderden aanvragen van mensen die de beeldjes in huis wilden nemen. De gemeente Wevelgem is "dankbaar voor de bekommernis", maar laat weten dat de beeldjes niet willekeurig verloot worden. Ze zullen een "mooie duurzame en publieke bestemming krijgen." Mirom zal voor de concrete uitwerking daarvan contact opnemen met kunstenaar Koen Vanmechelen, de man achter ComingWorldRememberMe.

© Facebook

UPDATE | We hebben honderden #mailtjes en berichtjes gekregen van mensen die een beeldje in huis willen nemen. Aangezien...

Geplaatst door Gemeente Wevelgem op Dinsdag 11 juni 2019
Vorige week werden tientallen iconische beeldjes van ComingWorldRememberMe aangetroffen op het containerpark van Gullegem. Ieder beeldje stond symbool voor een van de 600.000 soldaten die op Belgische bodem waren gesneuveld. De beeldjes waren erg gegeerd, dus de commotie was groot dat ze zomaar op een containerpark werden gedumpt.Prompt kwamen honderden aanvragen van mensen die de beeldjes in huis wilden nemen. De gemeente Wevelgem is "dankbaar voor de bekommernis", maar laat weten dat de beeldjes niet willekeurig verloot worden. Ze zullen een "mooie duurzame en publieke bestemming krijgen." Mirom zal voor de concrete uitwerking daarvan contact opnemen met kunstenaar Koen Vanmechelen, de man achter ComingWorldRememberMe.