Weggeefhoekje in Mesens stadhuis kent een groot succes

Schepen van welzijn van de stad Mesen Melanie Verdru. © EF
Redactie KW

Schepen van welzijn van de stad Mesen Melanie Verdru heeft in nauwe samenwerking met de sociale dienst van de stad een weggeefhoekje ingericht in de inkom van het stadhuis. Minderbedeelden kunnen daar allerhande kledij en accessoires gratis komen ophalen. “Dit kan enkel tijdens de openingsuren van het stadhuis.”

Het is de schepen zelf of een medewerker van de sociale dienst die de kledij in ontvangst neemt en ook nakijkt of die kledij nog in goede staat is. “Daarna wordt de kledij gesorteerd. We hebben zo volwassenekledij voor mannen en vrouwen en kinderkledij. Handtassen en schoenen liggen er ook.”

Nu de schepen een foto postte op de Facebookpagina van de stad Mesen is het initiatief bekend bij zowat elke Mesenaar. “We zien dat er heel wat kledij binnenkomt en ook dat er heel wat kledij naar hulpbehoevenden gaat.”

De weggeefhoek is een blijvend initiatief en zal dus naar de zomer toe herhaald worden. In het stadhuis zijn er ook basisvoedselpaketten ter beschikking van de hulpbehoevenden.

“Voor de voedselbedeling worden de mensen doorverwezen naar Ieper. We voorzien indien nodig ook in vervoer naar Ieper”, aldus nog Melanie Verdru.

(MD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier