Weg met het trouwboekje, leve het koesterboekje

De winnares Lieselotte Six staat centraal op de foto, met verder vlnr. Katrien Seys, Jo Lottegier, Peter Vantomme, Eddy Vanacker, Marleen Soete, Dominique Cool en Loes Assez.© PCO
De winnares Lieselotte Six staat centraal op de foto, met verder vlnr. Katrien Seys, Jo Lottegier, Peter Vantomme, Eddy Vanacker, Marleen Soete, Dominique Cool en Loes Assez.© PCO
Redactie KW

Het trouwboekje in Langemark-Poelkapelle wordt een koesterboekje voor de pasgehuwden. In het boekje is plaats voor foto’s en een gedicht. Het mooiste gedicht blijkt van Lieselotte Six te zijn.

Omdat de voorraad trouwboekjes flink uitgedund zijn in Langemark-Poelkapelle, werd uitgekeken naar een actuele versie met een nieuwe naam: een koesterboekje.

“Officieel hoeft dergelijk boekje niet meer. Als college besloten we mee te gaan in een trend om het boekje een eigentijdse touch te geven. Er is meer ruimte voorzien voor het invullen van eigen foto’s en eigen wensen. Er is nu een camera aanwezig zodat meteen een kleeffoto van de trouwpartij in het boekje kan geplakt worden. In het koesterboekje is plaats vrijgehouden voor een gedicht. Daarom hebben we ook een poëziewedstrijd georganiseerd. Een onafhankelijke jury besliste dat Lieselotte Six het mooiste gedicht had geschreven”, zegt schepen voor Burgerzaken Marleen Soete. Zij mocht het eerste koesterboekje in ontvangst nemen.

Team ontspannen nam daarnaast het initiatief om een fotowedstrijd te organiseren met de gemeente als thema. “194 foto’s werden voor de prijskamp ‘Langemark-Poelkapelle naturelle’ ingezonden. Daarvan selecteerde men 33 foto’s. De pancartes werden opgehangen rond het Vijverpark. Met ‘De draak verliest het ochtendgloren’ kaapte Lieselotte Six de eerste prijs weg”, pikt schepen Eddy Vanacker in.

Lieselotte Six wint met de fotowedstrijd een toeristisch pakket ter waarde van 250 euro. Op de tweede plaats komt Stefaan Van Bockstael met ‘Verbroedering’. Het brons ging naar Luc Van Bockstael met ‘Vrededroom’.

De bezoeker aan de openluchttentoonstelling kon ook zijn stem uitbrengen voor de publieksprijs. Dat ging naar Leander Deniere met ‘Verborgen waterparel’.

(pco)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.