Weerman Frank Deboosere en Sep Vanmarcke aan de start van fluodag aan het VTI Waregem

Redactie KW

Maandag was het feest in het Vrij Technisch Instituut in Waregem, met onder meer het bezoek van weerman Frank Deboosere en wielrenner Sep Vanmarcke. Zij maakten er een speciale fluodag van. Doel: leerlingen aansporen fluohesjes te dragen in het verkeer.

“Het verschil tussen gezien worden en net niet gezien worden kan soms dramatisch groot zijn“, aldus directeur van de school Luc Dekiere.

Ook schepenen Jo Neirynck, Joost Kerkhove en Maria Polfliet waren aanwezig bij de start van de fluodag. De school kreeg de steun van XIU, die onder meer Pacale Laeven, Ria Descamps en Ginette Feys hadden afgevaardigd. XIU is een vrijwilligersorganisatie die ijvert voor meer verkeersveiligheid bij jongeren. Dit jaar doet men er nog een schepje bovenop.

Op 12 november kwam weerman Frank Deboosere op bezoek. Frank Deboosere, die elke dag met de fiets naar de VRT rijdt, wordt omwille van zijn extreme fluo-kledij en verlichting, wel eens een rijdende vuurtoren genoemd. Om 5.30 uur ‘s morgens vertrok hij samen met Sep Vanmarcke, oud leerling van het VTI, in de gietende regen voor een tocht van 150 kilometer naar Tessenderlo. De leerlingen vormden een erehaag voor hen. (YVW-foto HDV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier