Weer stijging aantal besmettingen in Oostende

Redactie KW

De voorbije week werden in Oostende 126 coronabesmettingen vastgesteld, dat zijn er fors meer dan vorige week. Toen waren er maar 83 besmettingen meer. “Waakzaamheid en alle regels goed opvolgen is dus geboden”, waarschuwt het stadsbestuur.

Wekelijks geven de stad Oostende en de Eerstelijnszone een update over de coronacijfers. De cijfers van het aantal besmettingen in Oostende zijn opnieuw gestegen, vooral bij ouderen. De afgelopen week – van dinsdag 1 tot dinsdag 8 december – werden er in Oostende 126 besmettingen vastgesteld. Dat is een flinke stijging in vergelijking met vorige week, toe er maar 83 besmettingen meer waren. Van die besmettingen zijn er 37 vastgesteld bij 65-plussers, dat is meer dan een derde van het totale aantal. Bij de senioren zijn vooral de tachtigers sterk getroffen, met 21 positieve gevallen in de afgelopen week.

16 besmette bewoners in De Boarebreker

In woonzorgcentrum De Boarebreker zijn er op dit moment 16 besmette bewoners en twee besmette personeelsleden. Deze week viel er helaas ook één overlijden te betreuren op de covid-afdeling. Verder zijn er nog één besmette bewoner en twee besmette personeelsleden in drie andere Oostendse woonzorgcentra.

In het revalidatieziekenhuis BZIO is begonnen met de afbouw van de cohortafdeling. Op dit moment zijn daar nog negen patiënten en vier personeelsleden die coronapositief zijn. Op de campus Serruys van het AZ Sint-Jan liggen momenteel 23 patiënten die besmet zijn met corona, waarvan twee op intensieve zorgen. In AZ Damiaan worden momenteel 15 patiënten met corona verzorgd, twee daarvan liggen op de afdeling intensieve zorgen.

De GO!-basisschool Hendrik Conscience is momenteel preventief gesloten tot 10 december.

59 corona-pv’s

Zoals elke week handhaafde de lokale politie de verschillende maatregelen. Er werden afgelopen week 59 ‘corona-pv’s’ opgesteld: 13 inbreuken op het verbod op samenscholingen, 42 keer voor het niet naleven van de avondklok, twee processen-verbaal voor mensen die geen mondmasker droegen en twee voor handelaars die zich niet aan de regels hielden.

Het eerste weekend na de heropening van de winkels is goed verlopen, onder andere door de inzet van het Stadsteam. De Oostendse winkelstraten werden goed bezocht, maar op geen enkel moment was het te druk. De meeste shoppers hielden zich goed aan de maatregelen: alleen de winkels binnengaan, een mondmasker dragen en zich aan de verplichte looprichting houden in de Kapellestraat en de Adolf Buylstraat.

Om vlotte doorstroming en voldoende afstand in de winkelstraten te garanderen, is het tijdelijk verboden om nog te fietsen (of met de fiets aan de hand te wandelen) in de Adolf Buylstraat, de Kapellestraat en de Vlaanderenstraat. Dit zal vanaf deze week ook ter plaatse duidelijk gemaakt worden met extra borden.

(HH)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.