Weer sterft bekende Pittemnaar op vakantie: Hans Christiaens overleden in Sardinië

Hans Christiaens is onverwachts overleden tijdens zijn vakantie in Sardinië. Hij kreeg te maken met hartproblemen. Hans overleed in het ziekenhuis en werd amper 52 jaar. Hans is al de derde Pittemnaar die de voorbije jaren overleed op vakantie.

© (Foto NS)

Hans Christiaens is getrouwd met Dominique Delacauw en vader van twee zonen. Thibault (18) en Arnaud (19). Hans werkt bij de firma Scio Teq in Kortrijk. Het gezin was afgelopen week op reis vertrokken naar het mooie Sardinië. Daar sloeg het noodlot toe.

“Tijdens een aangename wandeling, kreeg Hans het plots benauwd”, weet Dominique. “De hulpdienst werd verwittigd en Hans kreeg de eerste zorgen toegediend. Hij werd overgebracht naar het ziekenhuis en daar liep het mis. Zijn hart liet het afweten en hij overleed in het ziekenhuis op vrijdag 31 juli”. Juffrouw Dominique is een gekend gezicht binnen de gemeente. Zij is kleuterjuffrouw bij basisschool Pitt in haar gemeente.

Derde sterfgeval in buitenland

Hans zal opgebaard worden bij uitvaartzorg Viaene-Vinckier in Tielt. Momenteel is het lichaam nog niet overgebracht naar ons land. Alles staat nog in ‘hold’, liet het uitvaartcentrum weten. De exacte datum van de uitvaartdienst is nog niet geweten.

De gemeente Pittem kende al eerder twee personen die in het buitenland stierven. Tandarts Danny Vromman (60) stierf tijdens zijn reis op Kreta in het jaar 2017. De tandarts verdronk en werd meegesleurd door de onderstroming. Verleden jaar stierf Johan Debuf (55) jaar tijdens het snorkelen in Cuba. In de gemeente wordt verslagen gereageerd op het tragische nieuws. Het overlijden van Hans doet denken aan het overlijden van tandarts Danny Vromman en Johan Debuf. (NS)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.