Weer iets meer ruimte voor bezoekers in openbare Kortrijkse woonzorgcentra

Vanaf morgen (maandag) wordt het beleid voor bezoekers in de vijf openbare woonzorgcentra van Kortrijk, iets versoepeld. Zo mag er nu elke dag iemand langs gaan op de kamer van de bewoner en in de bezoekersruimte mogen zelfs twee familieleden langs gaan.

In WZC Sint-Jozef, blijven ze erg voorzichtig. © AN

Vanaf maandag 23 november zijn er ondanks de hoge besmettingscijfers, weer iets meer mogelijkheden voor bezoekers in de vijf woonzorgcentra van Zorg Kortrijk.

Tot vandaag kon één keer per week altijd dezelfde bezoeker langskomen. Vanaf maandag kan die bezoeker elke dag van de week op bezoek komen. De week erop kan dat door een andere bezoeker. Elke bezoeker laat zich testen met een sneltest en kan daarna, als de test negatief is, gedurende een week op bezoek komen. Die test is niet verplicht, maar wordt wel sterk aangeraden.

Bezoekersruimte

Familie kan op afspraak ook een bezoek brengen met twee familieleden in de bezoekruimte. Om iedereen in de loop van een week de kans te geven daar een bezoek te brengen, wordt dat in tijd beperkt tot 30 minuten.

Er zijn wel een aantal uitzonderingen op deze nieuwe bezoekersregeling. Is een bewoner bijvoorbeeld besmet of in quarantaine dan is er geen bezoek mogelijk op de kamer en uiteraard ook niet in de bezoekruimte. “Voor deze bewoners proberen we maximaal andere vormen van contact aan te bieden zoals raamcontacten en videobellen”, klinkt het bij Zorg Kortrijk.

Bewoners die niet besmet zijn maar wel verblijven in een afdeling met besmette bewoners kunnen geen bezoek ontvangen op de kamer maar wel in de bezoekruimte. “Wij maken uiteraard een uitzondering voor Covid-patiënten die terminaal of palliatief zijn: familie kan individueel afspreken met de zorgverleners van de desbetreffende afdeling.”

Bijna 200 besmettingen

“Bij het bezoek vragen we steeds om zich te registreren, een mondmasker te dragen en een veilige afstand te bewaren van 1,5 meter”, klinkt het beslist. Volgens de laatste telling waren er bij Zorg Kortrijk net geen 200 personeelsleden en bewoners besmet. Het overgrote deel van hen heeft geen merkbare symptomen.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.