Weer fietser aangereden met vluchtmisdrijf in Bredene

Wesley stak hier de weg over met zijn fiets en werd aangereden door een lichtgrijze Renault Kangoo. © Jeffrey Roos
Jeffrey Roos
Jeffrey Roos Medewerker KW

Wesley Demorelle (36) werd tijdens de nacht van maandag op dinsdag aangereden met zijn fiets en raakte lichtgewond. De chauffeur pleegde vluchtmisdrijf. “De kans dat ik getuigen vind is klein, want op dat uur is er amper iemand op de baan.” Het is al de tweede aanrijding met vluchtmisdrijf in Bredene in een week tijd.

Wesley woont in Bredene-Dorp en was omstreeks 4.30 uur met zijn fiets op weg richting de chocoladefabriek Natrajacali in de Brugsesteenweg, enkele kilometers van zijn woonplaats. Toen hij de straat wou oversteken ter hoogte van de rotonde aan restaurant De Blauwe Sluis, liep het mis. “Ik weet zeker dat ik goed links en rechts heb gekeken alvorens mijn weg verder te zetten”, vertelt Wesley. “De weg is erg slecht verlicht, maar dan nog zou ik de koplampen van die wagen moeten gezien hebben. Het is echter wel zo dat die wagen uit een bocht kwam en die is moeilijk zichtbaar.”

Terwijl Wesley de straat overstak, voelde hij uit het niets een harde klap tegen het achterwiel van zijn fiets. Wesley kwam ten val en kon nog net zien hoe een chauffeur ervandoor raast. “Ik wist even niet wat er gebeurde”, vervolgt Wesley. “Ik kon wel nog zien hoe een lichtgrijze Kangoo richting de Brugsesteenweg reed, komende vanuit de Sluizenstraat.”

Werkonbekwaam

Wesley ging langs bij de dokter en werd tot eind volgende week werkonbekwaam verklaard. Het is al de tweede aanrijding met vluchtmisdrijf in Bredene in amper een week tijd. Vorige week werd de 28-jarige Tiana Boey nog het slachtoffer van een aanrijding. Ook zij was op weg naar haar werk per fiets toen ze aangereden werd door een wagen en ook daar reed de chauffeur door zonder omkijken. De politie tast nog steeds in het duister wie de dader kan zijn.

“Of het een man of een vrouw was aan het stuur van die wagen, weet ik niet. Ik kon alleen nog de achterzijde van het voertuig zien. Ik weet alleen dat ik door de val wel wat lichte schade heb aan mijn fiets, maar dat is te verwaarlozen. Of ik schuld heb aan het ongeval is mij een raadsel, want zowel de chauffeur als ikzelf moeten in principe voorrang verlenen. Ik was echter wel al de weg op toen ik aangereden werd. Ik vind het vooral niet kunnen dat die chauffeur zomaar verder rijdt zonder te weten of ik wel oké ben.”

“Ik kon alleen nog achterzijde

van het voertuig zien”

Net als Tiana ging ook Wesley klacht indienen bij de politie. Die bevestigt dat er opnieuw een klacht werd ingediend tegen onbekenden. “Er werd inderdaad aangifte gedaan van een verkeersongeval met gewonden”, bevestigt commissaris Dennis Goes van politiezone Bredene/De Haan. “Er werd echter geen nummerplaat gezien en dat maakt het extra moeilijk. We doen echter alles wat in onze mogelijkheid ligt om de bestuurder te vinden.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier