Weekend van de klant gaat op zoek naar sterkste handelaar in Roeselare

Tijdens het Weekend van de klant worden de commerçanten voor de gelegenheid ook in de kijker geplaatst. Uiteraard mag er ook geshopt worden, maar dan wel veilig en met mondmasker. (foto SB) © Stefaan Beel
Peter Soete

De handelaars van het kernwinkelgebied en de deelgemeenten verwennen ook dit jaar hun klanten tijdens het Weekend van de klant. Deze organisatie van Stad Roeselare, Unizo en vzw Shopping & Centrum Roeselare vindt plaats op zaterdag 3 en zondag 4 oktober.

“Dit jaar hebben we twee baselines in het Weekend van de klant”, gaat Isabel Lapeirre (Unizo-voorzitter) van start. “En dat zijn ‘t Doet deugd van junder were te zien en Commerçant met goesting.”

“Traditioneel bedanken de handelaars hun klanten met een geschenkje tijdens het Weekend van de klant en dit jaar is dit niet anders. Nu hebben we echter ook te maken met corona en daarom zal alles een beetje anders zijn. Het komt er op aan een evenwicht te vinden tussen commerce en veiligheid van de klanten. Winkelen kan zowel op zaterdag als op zondag en speciaal voor de gelegenheid werd een animatiegroep in het leven geroepen, de Peegies. Die groep zal de nodige animo brengen in de winkelstraten. De shoppers krijgen eveneens een fijne attentie met als slagzin ‘t Doet deugd van junder were te zien. Daarmee willen we de shoppers bedanken dat ze ervoor kiezen om in Roeselare te winkelen.”

Containercup

Unizo West-Vlaanderen en POM West-Vlaanderen selecteerden Roeselare bovendien voor een bijzondere attractie, waarmee ze het Weekend van de Klant extra kleur willen geven. Op zaterdagnamiddag zullen zij de sterkste handelaar kiezen in een heuse Containercup op de Botermarkt.

“Wij zetten ook al onze commerçanten met goesting in de bloemetjes”, gaat burgemeester Kris Declercq verder. “Het jaar 2020 is een bijzonder jaar met bijzondere uitdagingen. Het is de ambitie van de Stad om zijn handelaars daar maximaal in te ondersteunen. Meer dan ooit leggen we de nadruk op lokaal kopen en dit bij voorkeur in Roeselare. Ik ben trots op onze handelaars en horecaondernemers die in deze tijd het beste van zichzelf blijven geven en met veel goesting hun klanten bedienen.”

Met goesting

Zaterdag gaan burgemeester Kris Declercq en de organisatie van Weekend van de Klant langs bij een vijftigtal handelszaken om hen persoonlijk te bedanken. Ze zetten hen graag in de bloemetjes met de titel ‘Commerçant met goesting’. Voor deze nationale actie werd door de Stad, samen met de vzw Shopping & Centrum Roeselare, een provinciale promocampagne uitgewerkt die het winkelen in Roeselare een extra impuls moet geven.

Tijdens dit shoppingweekend kan voordelig geparkeerd worden in de verschillende centrumparkings en uiteraard wordt opgeroepen om alle coronaveiligheidsmaatregelen te respecteren. (PS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier