Plaats van het gebeuren was Mandelroos waar de Brengierzaal helemaal werd ingericht als een gezellig restaurant. Voor een prikje mochten telkens veertig genodigden aanschuiven om te proeven va...

Plaats van het gebeuren was Mandelroos waar de Brengierzaal helemaal werd ingericht als een gezellig restaurant. Voor een prikje mochten telkens veertig genodigden aanschuiven om te proeven van exotische gerechten klaar gemaakt door ingeweken Oostrozebekenaren. Op de eerste avond werd er gekookt door China, Namibië, Polen en Indonesië. Op de tweede avond kan men proeven van gerechten uit Laos, Letland, Marokko en de Filippijnen. Telkens was er door de organisatoren gezorgd voor aangepaste muziek en aangepaste wijnen en andere dranken. Heel even mochten we proeven van 'Potjiekos' een pittige soort stoofvlees op basis van Zebra uit Namibië klaargemaakt door de Namibische Christine Kapenda. De bezoekers waren het er alvast overeen dat dat er in het buitenland ook heerlijk gekookt wordt. "We zijn volgend jaar heel zeker weer van de Partij", wist Bernadette Damman ons toe te vertrouwen. Op de foto de Poolse familie met als kok Anieska Polnasjeck.(JC)