Week na moeder Paula (90) overlijdt ook zoon Marc (64) aan virus

Marc Bossu (links), zijn broers Rik en Frank en hun mama Paula, die vorige week net als Marc de strijd tegen het coronavirus verloor. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Marc Bossu (links), zijn broers Rik en Frank en hun mama Paula, die vorige week net als Marc de strijd tegen het coronavirus verloor. (foto JCR)©JOKE COUVREUR
Redactie KW

Iets meer dan een week nadat Paula Wyckhuyse (90), de bekende cafébazin van café De Karpel in Beveren, bezweek aan het coronavirus, is ook haar zoon Marc Bossu (64) aan het virus overleden. “Dit komt dubbel zo hard aan.”

Vorige week verloor Paula Wyckhuyse, de gekende cafébazin van De Karpel in Beveren, de strijd tegen het coronavirus. Paula stond jarenlang achter de toog van het café en keek sinds enkele jaren vanaf de zijlijn toe hoe zoon Rik haar werk verderzette. “Onze grootmoeder keek nog enorm uit naar de heropening van het café, maar dat heeft ze spijtig genoeg niet meer mogen meemaken”, zegt kleindochter Tamara Bossu.

Dubbel verdriet

De uitvaartplechtigheid voor Paula vond zaterdag in intieme kring plaats. Op het ogenblik dat Paula stierf, lag ook een van haar drie zonen, Marc, op de covidafdeling van het AZ Delta in Rumbeke. Ook zijn toestand bleek al snel zorgwekkend. “Papa heeft niet geweten dat zijn moeder kwam te overlijden. Hij lag op dat ogenblik in een coma”, zegt Tamara. Ondanks het verdriet na het overlijden van Paula bleef de familie de voorbije dagen hopen op goed nieuws over Marc. Dat kwam er niet. Marc verloor uiteindelijk dinsdagmiddag de strijd tegen het coronavirus.

Voor de familie en de vele vrienden van Marc en Paula betekent het overlijden een tweede heel bittere pil. “Het overlijden van papa komt dubbel hard aan. Op korte tijd verliezen we twee van onze dierbaren door dat verdomde virus. Grootmoeder Paula had al een mooie leeftijd bereikt, maar papa was nog maar 64.”

Oproep

De familie doet dan ook een oproep aan iedereen om heel erg voorzichtig te zijn en de maatregelen zo goed mogelijk te volgen. “Zowel jong als oud kan ziek worden en in het ziekenhuis belanden. Wij beseffen nu maar al te goed hoe zwaar dat kan doorwegen binnen een familie.”

Door wat er de voorbije weken gebeurd is, is het respect van Tamara en haar zus Barbara tegenover het personeel van AZ Delta enkel maar gegroeid. “Het doet echt pijn als je ziet hoe er in het ziekenhuis gevochten wordt tegen het coronavirus. Chapeau aan de mensen die er werken en deze heel moeilijke periode trotseren.”

Marc Bossu was, net zoals zijn moeder, een heel gekend persoon in Beveren. Tijdens zijn carrière was hij als politieagent aan de slag. Wanneer de uitvaarplechtigheid plaatsvindt, is momenteel nog niet duidelijk. (BF)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.