Weduwnaar van ereburgemeester Rosa Martens overleden

Raf Lernout werd 82 jaar.© Uitvaartzorg Billiet
Raf Lernout werd 82 jaar.© Uitvaartzorg Billiet
Redactie KW

In het woon-zorgcentrum Ter Beke in Geluwe is Raf Lernout (82) overleden. Hij was de weduwnaar van ereburgemeester Rosa Martens die in 2014 is overleden. Raf baatte jarenlang meubelwinkel De Eik uit.

Raf werd geboren in Menen en groeide in Geluwe op in een kroostrijk gezin van vijf kinderen. Hij had vier zussen. In 1964 huwde Raf met Rosa Martens, ze was afkomstig uit Koolskamp. Raf en Rosa hadden in de Beselarestraat jarenlang hun eigen meubelwinkel De Eik. Het was een winkel van vader op zoon. Na zijn legerdienst is Raf als helper in de meubelwinkel van zijn vader begonnen en nam in 1969 De Eik over.

Halfweg 2000 viel na een totale uitverkoop het doek over de meubelwinkel middenin het centrum van Geluwe. Het gebouw werd verkocht aan een spaarbank die er een nieuwbouw optrok. Raf en zijn echtgenote Rosa gingen wonen in het huis naast de voormalige meubelwinkel. Samen met zijn echtgenote behoorde Raf tot de stichters van de Gapersfeesten. Hij is ook vier jaar voorzitter van het NCMV, de voorloper van Unizo, geweest.

Toen zijn echtgenote voor de Volksunie in de politiek stapte, zes jaar eerste schepen en nadien twaalf jaar burgemeester van Wervik werd, was Raf voor haar een heel belangrijke steun. Samen maakten ze veel verre reizen. Raf was een vertrouwd gezicht in de dorpskom van de Gapersgemeente en maakte graag tijd voor een babbel.

Hij was de vader van twee dochters Petra en Jurka. Er zijn daarnaast drie kleinkinderen.

(EDB)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.