Weddingplanners verzorgen in coronatijd sfeervolle dinertjes aan huis in Tafelke Thus

Silke Vincent samen met Marlies Maddens, samen starten ze met Tafelke Thus. © (foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Marlies Maddens en Silke Vincent slaan de handen in elkaar voor Tafelke Thus. Een nieuw concept waarbij ze de komende maanden etentjes bij de mensen thuis verzorgen.

Normaal zijn ze actief als weddingplanners, maar door de coronacrisis is het bang afwachten wat het de komende maanden geeft. Met Tafelke Thus blijven ze alvast niet bij de pakken zitten.

Marlies Maddens (28) uit Roeselare is weddingplanner onder de naam Dame Blanche, Silke Vincent uit Sint-Andries is het gezicht van Atelier Rosé. Het initiatief Tafelke Thus kwam tot stand door de coronacrisis. “We zagen onze agenda’s quasi volledig leeglopen in de zomer van 2020, wat het beste jaar ooit moest worden”, vertelt Marlies. “We zitten in hetzelfde schuitje en hebben de afgelopen periode vaak ons hart gelucht bij elkaar. Het werd al snel duidelijk dat we allebei geen goesting hadden om bij de pakken te blijven zitten. We zaten allebei met ideetjes en hebben besloten om Tafelke Thus samen uit te werken.”

“We organiseren eigenlijk wat momenteel wél mag: intieme etentjes in je tuin en binnen je bubbel. Zo maken we toch nog iets leuks van die zomer”, klinkt het. “Door samen te werken, bundelen we ook onze sterktes en ik denk dat wij elkaar op veel vlakken mooi aanvullen. We vormen een goed team”, vult Silke aan. “We kunnen niet anders dan creatief uit de hoek komen. De eventsector is hard getroffen en we weten niet wanneer we weer volop huwelijksfeesten zullen kunnen organiseren. Het is voor ons een manier om toch een job en inkomen te hebben en tegelijk ook mensen een alternatief te bieden. “

Iets te vieren

“Wij doen de volledige aankleding, te kiezen uit drie sfeervolle thema’s: Ibiza, Provence en Marrakech. Zo brengen we ook het buitenland naar de mensen toe. We brengen echt alles mee: tafels en stoelen, lichtsnoeren om het gezellig te maken, kaarsjes, bloemen, glazen, bestek…”, legt Marlies uit. “We richten ons vooral op mensen die iets te vieren hebben. Door de maatregelen moet het in beperkte kring, maar zo maak je er toch nog iets speciaals van. Een verjaardag, ‘iets kleins’ na een burgerlijk huwelijk, Vaderdag, een jubileum… Vorige week hadden we al onze vuurdoop met Tafelke Thus, een koppel dat beroep doet op mij voor hun huwelijksfeest. Dat feest werd verplaatst naar oktober, maar de burgerlijke trouw ging nu al door en dat moest natuurlijk achteraf in beperkte kring gevierd worden”, vertelt Marlies. “Ze waren vol lof. Dat doet veel deugd!”

Bubbel blijft

“We gaan natuurlijk geen regels overtreden en gezondheid primeert. Wij stellen dan ook alles in het werk om de veiligheid te garanderen. Zelf nemen we onze voorzorgen door het gebruik van mondmaskers en handschoenen. We installeren ook alles in de tuin, dus wij moeten niet bij de mensen binnen komen. Ons concept kan perfect voor mensen in dezelfde bubbel. We volgen de Nationale Veiligheidsraad op de voet en bij versoepeling van de regels kan ons concept ook uitgebreid worden. Daar hopen we natuurlijk op! De eindverantwoordelijkheid voor het naleven van de regels, ligt natuurlijk bij de mensen zelf.

De eerste reacties zijn alvast enthousiast, kort na de bekendmaking stroomden de mails al binnen. “Tafelke Thus is puur opgericht voor de zomer van 2020. Het is zo dat wij beiden een volgeboekte agenda hebben voor de zomer van 2021, dus dan gaan we onze handen al vol hebben. Maar wie weet waar Tafelke Thus ons nog brengt. Zeg nooit nooit”, besluit Silke.

Meer info en prijzen door een mailtje naar tafelkethus@gmail.com. Of via Facebook en Instagram onder de naam Tafelke Thus.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier