Website Huis van het Kind biedt op digitale manier opvoedingsondersteuning

© Benny Proot
Redactie KW

Met deze site willen de initiatiefnemers de bestaande dienstverlening voor ouders en hun kinderen overzichtelijker en toegankelijker maken.

Opvoeden is er door de jaren heen niet gemakkelijker op geworden. Net daarom lanceert het OCMW Brugge, meer bepaald SPOOR Brugge, één van de partners van het Huis van het Kind, de website www.hethuisvanhetkindbrugge.be.

De website www.hethuisvanhetkindbrugge.be wil een duidelijk overzicht bieden van de organisaties die Brugse ouders kunnen ondersteunen, met de bijbehorende coördinaten. “We willen ook kinderen en jongeren aanspreken en indien nodig doorverwijzen”, legt OCMW-voorzitter Dirk De fauw (CD&V) uit. “De website maakt ook duidelijk dat opvoedingsondersteuning in onze stad gemakkelijk bereikbaar en aanspreekbaar is, van de geboorte over de periode in de opvang tot de schooljaren.”

Opvoeden doe je nooit alleen. Heel wat mensen kunnen hiervoor op een netwerk terugvallen, maar voor anderen is de weg naar ondersteuning soms een stuk moeilijker te vinden. Voor hen springt voornoemde website in de bres. “We richten ons tot vier belangrijke doelgroepen”, zegt Geert Vercruyce, die als opvoedingsondersteuner werkt bij SPOOR (wat staat voor ‘Samenwerking rond Preventie in het kader van Opvoeding en Onderwijs’) Brugge. “Het gaat om de ouders, kinderen, jongeren en professionals uit het werkveld.”

Het full-service digitaal en grafisch bureau Digicreate.be uit Oostkamp ontwierp de site. Isabelle Wielfaert en haar collega’s stonden in voor de input van alle teksten.

(svv – Foto FP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier