Webshop met gratis levering in regio Brugge moet brouwerij Fort Lapin tijdens coronacrisis helpen hoofd boven het water te houden

Kristof Vandenbussche, stichter en brouwer van de Brugse brouwerij Fort Lapin. (Foto Davy Coghe)
Stefan Vankerkhoven

De Brugse ambachtelijke brouwerij Fort Lapin is met een webshop en gratis levering begonnen om de coronacrisis te kunnen overleven.

De coronacrisis slaat ook hard toe bij brouwerij Fort Lapin. “Door de verplichte sluiting van de horecazaken zowel in België als in het buitenland is de verkoop bij Fort Lapin in elkaar gestuikt”, zegt stichter en brouwer Kristof Vandenbussche. “We verkopen nagenoeg ons volledige volume in België, waarvan het grootste deel aan de horeca. Daarnaast ligt de export zo goed als stil.”

De brouwerij werd door Kristof Vandenbussche opgericht in 2011 en is gelegen langs de Koolkerkse Steenweg in Brugge. Ze produceert negen verschillende lokale bieren. “We hebben het moeilijk om in deze coronatijd het hoofd boven water te houden. Daarom wordt nu een webwinkel voor thuisconsumptie gelanceerd, te bezoeken via https://www.fortlapin.com/webshop.html.

Op de webwinkel wordt er naast bier, glazen en T-shirts ook geschenkverpakkingen van Fort Lapin aangeboden. Ook is er de mogelijkheid om een cadeaubon te versturen naar vrienden of familie. Tijdens de coronacrisis krijgen de bierliefhebbers in regio Brugge hun bestelde goederen gratis geleverd.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.