“We verwachten 200 ritjes met deelsteps in Oostende”

Schepen Björn Anseeuw, CEO van Flash Benelux Kurt Van Landeghem en burgemeester Bart Tommelein maakten samen een ritje op de Oostendse zeedijk. © JRO
Redactie KW

De eerste 500 elektrische deelsteps in Oostende zijn toegekomen. Schepen van Mobiliteit, Björn Anseeuw en burgemeester Bart Tommelein waren er als de kippen bij om de eerste steps uit te testen op de Oostendse zeedijk.

Het enige wat je nodig hebt om de steps te gebruiken is een smartphone. Daarop download je een app die je in staat stelt om de step te gebruiken. Gedaan met rijden of aangekomen op je bestemming? Dan laat je de step gewoon achter. Een firma staat in voor de ophaling van de steps en brengt ze naar een depot waar ze elke dag worden opgeladen.

“Ik moest en zou de steps testen”, vertelt schepen Björn Anseeuw. “Ik ben er zeker van dat het een succes wordt in Oostende.” Ook burgemeester Bart Tommelein is laaiend enthousiast. “Ik ben een fervent fietsgebruiker en verplaats me waar ik kan met de fiets van afspraak naar afspraak. Het zou wel eens kunnen dat ik vanaf nu eens de step neem. Het is erg gemakkelijk in gebruik en vooral het feit dat je de step kan achter laten waar ook in Oostende maakt het gebruik gemakkelijk. De deelsteps zijn een meerwaarde voor de stad.”

Aan het Oostendse station en aan de Venteiaanse Gaanderijen op de zeedijk werd uitleg gegeven en worden nieuwe gebruikers op weg geholpen. “We verwachten op de eerste dag, ondanks het slechte weer en de harde wind aan de kust, toch meer dan 200 ritjes vandaag. Dat is vier keer meer dan toen we de deelsteps in Brussel lanceerden”, vertelt CEO van Flash Benelux, Kurt Van Landeghem. “Dat impliceert dat de micromobiliteit ingeburgerd aan het geraken is in België.

(JRO)

https://www.youtube.com/watch?v=XxZWleoimyA

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.