Siska en Justin geven jawoord met zeven maanden vertraging

foto WK
foto WK
Wim Kerkhof
Wim Kerkhof Medewerker KW

Siska Abeele en Justin Van Robaeys stapten op zaterdag 26 juni in het huwelijksbootje. Met een zucht van opluchting en blijdschap, want hun grote dag werd door corona maar liefst drie keer uitgesteld. “We hebben de oorspronkelijke datum – 21 november 2020 – bewust in onze trouwringen laten staan.”

Eerst stond hun grote dag gepland voor in november, dan werd het januari, vervolgens begin maart en uiteindelijk werd het langverwachte huwelijk van Siska Abeele en Justin Van Robaeys nóg maar een keer vooruitgeschoven. Uiteraard had dat alles met corona te maken.

En petit comité

Alleen wijzelf en onze twee getuigen: zo zou onze huwelijksplechtigheid er hebben uitgezien als we het op de oorspronkelijke datum hadden laten plaatsvinden. Zelfs onze ouders waren er dan niet bij geweest”, vertelt Justin. Ook voor het trouwfeest kon er ondertussen al iets meer.

“Vijftig gasten mochten we vragen. Vijftien bevriende koppels, en daarnaast natuurlijk ook familie. Dat maakte het feest toch wel een beetje speciaal, zo en petit comité . Het voordeel van trouwen in coronatijd is ook dat je dan sowieso niet de hele avond handjes staat te schudden”, knipoogt Justin.

Vonk op galabal

Hij en zijn kersverse wederhelft – ze zei afgelopen zaterdag dus ‘ja’ – leerden elkaar zes jaar geleden kennen op het galabal van Moeder Zwinneblomme in Knokke-Heist. “Zelf was ik toen al student af, maar ik kende bij de Zwinneblomme nog veel mensen van mijn tijd bij Moeder Damse. Siska is van Meulebeke en studeerde toen in Antwerpen”, aldus Justin. Het was in Meulebeke, in de tuin van de schoonouders, dat Siska en Justin hun openingsdans deden. “Het was toch een beetje anders dan we verwacht hadden toen we onze trouwdatum vastlegden. Coronaproof, per vier aan tafel. Maar het is toch een mooi feest geworden, en de weergoden waren ons gunstig gezind. Toen we het stadhuis buitenkwamen, kwam de zon erdoor.”

Dat hun huwelijk tot driemaal toe werd uitgesteld, heeft het bruidspaar uiteindelijk weinig parten gespeeld. “We wisten allebei hoe graag we elkaar zagen”, knipoogt Justin. “ We hebben de oorspronkelijke datum – 21 november 2020 – zelfs bewust in onze trouwringen laten staan .”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier