We hebben ze gevonden: ‘keptje’ en zijn aanstaande

Frederik Jaques
Frederik Jaques Webredacteur

Ringo Decaestecker en Jaël Boone zullen het huwelijksaanzoek van Jaël waarschijnlijk niet licht meer vergeten.

Even recapituleren: vorige week dinsdag pakte KW.be uit met het verhaal van de ‘mysterieuze blaadjes’ aan enkele boomstammen op een invalsweg richting Poelkapelle. Iemand had er zijn/haar ‘keptje’ een onvervalst huwelijksaanzoek gedaan. De blaadjes hingen toen éigenlijk al enkele weken aan de drie boomstammen, maar ze leken onbeantwoord te blijven. Bovendien was er niemand in Poelkapelle die ons iets wijzer kon maken.

Daags nadat het verhaal online een eigen leven ging leiden, bleek er dan toch een antwoord te zijn gekomen. ‘Ja!!!!’, hing er plotseling aan de boomstam met de vraag ‘Keptje wil je met me trouwen?’. Een opluchting voor al wie al vaker langs die bomenrij was gereden en zich had afgevraagd hoe het nu was uitgedraaid. Maar daarmee wisten we natuurlijk nog niet wié de gelukkigen waren.

Zonder toeters en bellen

Tot nu dus, want via-via belandde de webredactie van KW.be bij Ringo Decaestecker – in West-Vlaamse basketkringen een erg bekend figuur – en Jaël Boone uit de Madonna, deelgemeente van Langemark-Poelkapelle. Jaël ontkent het niet als we haar vragen of zij de ‘schuldige’ is. “Het klopt”, zegt ze. “Ik weet dat Ringo op termijn wel wilde trouwen – we zijn nu vier jaar samen – maar dat hij zou passen voor een al te groots opgezet huwelijksfeest. Omdat zijn veertigste verjaardag er zat aan te komen, had ik een oplossing in gedachten. Ik zou alle familie en vrienden uitnodigen voor een verjaardagsfeest en hem daar meteen ten huwelijk vragen. Zo zouden we de hele avond al meteen een soort ‘trouwfeest’ zonder veel geforceerde toeters en bellen kunnen vieren, en tegelijk zijn verjaardag.”

We hebben ze gevonden: 'keptje' en zijn aanstaande

Maar Jaël werd zwanger van hun tweede kindje – Renée – en die zwangerschap had zo’n impact op haar gezondheid, dat feestjes organiseren het verste van haar zorgen was. “En toen Renée geboren was, had ik de handen meer dan vol. Op zoek naar een ander plan dus, klaar te stomen tegen 14 juli, de dag waarop hij 40 zou worden”, lacht ze.

Ringo gaat vaak lopen en volgt daarbij vaak bepijlde routes. Ik dacht dat het wel leuk zou zijn om iets rond die ’40’ te doen en hing vanuit de Madonna al bordjes op. In Poelkapelle, van waar ik afkomstig ben, hing ik ‘bijna 40!’ en ‘trouw niet voor je…’ om uiteindelijk te eindigen met mijn aanzoek.”

“Ik ben daar langs gelopen maar net op dat moment waaide het belangrijkste blaadje wat omhoog, waardoor ik ‘keptje’ niet zag staan”, grijnst Ringo. “Mijn frank viel niet, maar toch dacht ik aan Jaël: ik vond immers dat het een leuke manier zou zijn om haar op termijn ten huwelijk te vragen!”

We hebben ze gevonden: 'keptje' en zijn aanstaande

Na een hele dag op hete kolen gezeten te hebben, stuurde Jaël hem daags nadien opnieuw die kant op, mét enkele kleine richtlijnen. “Toen was het hem wél duidelijk”, vervolgt ze. “Meer nog, toen we hier ‘s avonds in gezelschap van een groep vrienden zaten en hij het onderwerp ter sprake bracht, diepte hij een ring op en schoof die aan mijn vinger. Zo had hij mij ook nog weten te verrassen. Het trouwen zelf zal voor volgend jaar zijn.”

Te gevaarlijk

Blijft natuurlijk nog de vraag waarom het aanzoek al die tijd bleef hangen. “Simpel: kort nadien zijn we op reis vertrokken”, lacht Jaël. “En terug thuis vond ik het eerlijk gezegd telkens weer te gevaarlijk om daar opnieuw langs die drukke weg te parkeren met twee kindjes op de achterbank, hoewel ik er zeker drie keer per dag voorbij kom.”

Uiteindelijk bracht het aanstaande echtpaar dus toch nog een laatste update aan – kwestie van onze oproep op KW.be te beantwoorden – om het kort nadien voorgoed weg te halen. Maar wees gerust: de blaadjes hebben ze nog bijgehouden…

(FJA – Foto’s FJA)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier