Watse Bulckaen krijgt dit jaar een herdenkingswake vanop afstand

Watse Bulckaen zou vandaag 21 jaar worden.© DRD
Watse Bulckaen zou vandaag 21 jaar worden.© DRD
Redactie KW

Dit jaar kan de herdenkingsplechtigheid voor Watse Bulckaen, die vandaag 21 zou worden, niet doorgaan op het speelterrein van Chiro Sellewie. In plaats daarvan stelden zijn ouders Wim en Hilde een podcast samen om hem te herdenken.

Elk jaar vindt er rond deze tijd een herdenkingswake plaats op het speelterrein van Chiro Sellewie, waar Watse een graag geziene figuur was. Rond het beeldje, de boom en de bank die aan Watse herinneren, verzamelen altijd vele tientallen familieleden en vrienden, maar corona besliste daar in 2020 anders over.

Dit jaar wordt het een herdenkingsmoment vanop afstand. Wim en Hilde, de ouders van Watse, stelden een podcast samen waarin ze terugblikken op het rijk gevulde maar veel te korte leven van hun zoon. “Al is het gemis zo triest en hard, wij denken aan elke lach. Die blijft voor eeuwig in ons hart en troost ons elke dag”, luidt het. De podcast ‘Watse, altijd één van ons’ is te beluisteren via https://www.reveil.org/podcasts/Watse-Bulckaen/Watse-Bulckaen.mp3 .

Vandaag 16 december zou Watse Bulckaen, zoon van Wim Bulckaen en Hilde Desplenter en broer van Jappe, Lonne en Niene, 21 jaar worden. Dat heeft de onfortuinlijke jongeman niet gehaald want op 8 oktober 2014 kwam bij een smartelijk verkeersongeval aan het kruispunt van de gewestweg N36 en de Stationsstraat om het leven. (DRD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier