Waterpolo Oostende roept Oostendenaars op om te komen supporteren tijdens finale

© GF
Redactie KW

Waterpolo Oostende wil met een opvallende campagne op sociale media extra supporters zoeken voor de finales van het Belgisch kampioenschap waterpolo op zaterdag 11 mei tegen Moeskroen.

Royal Ostend Swimming Club (ROSC) levert al drie jaar na elkaar Belgische kampioenen. Toch komen er volgens voorzitter Luc Timmerman maar weinig mensen kijken naar de gratis topwedstrijden van zijn club in het stedelijk zwembad van Oostende. “Onbekend is onbemind”, zegt hij. “Ik begrijp dus maar al te goed hoe het komt dat er telkens zo weinig volk komt kijken. Toch ben ik er zeker van dat veel sportliefhebbers en fiere Oostendenaars vaker naar waterpolo zouden kijken eens ze ervan geproefd zouden hebben.”

Oostende beschikt over de absolute waterpolotop. Dit jaar won de eerste ploeg de beker in de tweede klasse. En zowel in de categorie U11 als bij de U15 en de U17, kunnen ze dit jaar nog Belgisch kampioen worden. Luc Timmerman vindt waterpolo een combinatie van voetbal, zwemmen, basket: “Af en toe heeft het ook iets van een gevechtsport, ook al is dat zeker niet de bedoeling”, zegt hij. “Er gebeurt veel in een waterpolomatch en alles gebeurt zeer snel. Wat die snelheid betreft, kun je het wat vergelijken met basket, want de tijd voor een aanval is beperkt tot 30 seconden. Een groot gedeelte van de match speelt zich onder water af en het durft er best wel eens stevig aan toe gaan in een match. Bovendien zijn, net als in voetbal, ‘schwalbes’ niet onbekend. Dat alles samen maakt dat het een echte spectakelsport is om te bekijken. In landen zoals Hongarije, Servië en Griekenland komen supporters met bussen naar het stadion voor de topmatchen. Ook in Nederland is waterpolo veel meer gekend dan bij ons. Hun damesteam hoort bij de wereldtop en daar is de interesse de laatste jaren ferm gegroeid.”

De Oostendse eerste ploeg houdt prima stand in tweede klasse en krijgt een boost door de instroom van onze getalenteerde jeugd. Ze trainen hard en dat loont, want dit jaar haalden ze de beker binnen. “Ik zie de Oostendse waterpolotoekomst echt rooskleurig in. Als er nu ook nog meer supporters aanwezig zijn op de matchen, dan kunnen nog meer mensen daarvan genieten! Daar hopen we op met deze campagne. Tegen dat het nieuwe zwembad er is, willen we die tribunes helemaal gevuld”, besluit Luc Timmerman met een knipoog.

De Belgische finale, in de categorie U17, tussen Oostende en Moeskroen wordt gespeeld op zaterdag 11 mei om 20.30 uur. De U17 komen op zondag 12 mei om 18 uur in actie tegen Leuven. Beide wedstrijden worden gespeeld in het stedelijk zwembad van Oostende. De toegang is gratis.

https://www.youtube.com/watch?v=cn6BdLJ2DwM

(JRO)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier