Waterparadijs Sportoase Schiervelde in Roeselare feestelijk geopend

© STEFAAN BEEL
Peter Soete

Het was de Roeselaarse wereld- en olympisch kampioen Frederik Deburghgraeve die, samen met de Roeselaarse burgemeester Kris Declercq en zijn schepenen, door een druk op de knop het gloednieuwe bad van Sportoase Schiervelde in Roeselare mocht openen.

Op dat ogenblik sprongen 100 zwemmers voor de allereerste keer het water van Sportoase Schiervelde in. Na een bouwfase van slechts anderhalf jaar, werd het zwembadencomplex ingehuldigd in aanwezigheid van 400 genodigden. Stad Roeselare koos ervoor zijn inwoners te betrekken bij de plechtigheid en gaf iedereen de mogelijkheid om deel te nemen aan een wedstrijd voor de eerste duik. Uit maar liefst 563 inschrijvingen werden 80 winnaars geselecteerd. Ook de clubs die op regelmatige basis gebruik zullen maken van het zwembad kregen de mogelijkheid deel te nemen. Na de rondleidingen en de waterpret werd het openingsgebeuren vrijdagavond afgesloten met een spetterend vuurwerk.

Op zondag 26 augustus is iedereen welkom voor een exclusieve blik achter de schermen. Deze rondleiding doorheen het gebouw is een uniek gegeven en geeft bezoekers de mogelijkheid ruimtes te ontdekken die nadien niet meer toegankelijk zijn.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.