Wateroverlast zorgt voor veel schade, ook in gemeenteraadszaal: “Kosten zullen oplopen”

Burgemeester Ward Vergote. © JS
Redactie KW

Een hevige stortbui zette zondagmiddag verschillende kelders in de regio onder water. Ook de gemeenteraadszaal in Moorslede liep behoorlijk wat schade nadat een spanplafond door de druk scheurde.

Gemeenteraadsvoorzitter Pol Verhelle, wiens vrouw met Mart 2 een horecazaak heeft aan de overkant van het Moorsleedse gemeentehuis, merkte zondagmiddag op dat op de tweede verdieping van dat gemeentehuis een raam was opengewaaid. Algemeen directeur Kristof Vander Stichele kwam een kijkje nemen en hoorde al snel dat er ook iets anders aan de hand was. “Door de hevige regenval was er een serieuze hoeveelheid water door het dak gekomen. Dat water stapelde zich op boven een spanplafond. Door de druk scheurde het plafond en stroomde het water in de gemeenteraadszaal en in enkele bureaus op de eerste verdieping“, aldus Ward Vergote (Visie), burgemeester van Moorslede.

Het systeem van de afwatering op het dak werkt niet zoals het zou moeten

Enkele medewerkers van de gemeente en enkele politici en hun familie kwamen onmiddellijk ter plaatse om het water op te dweilen. Inmiddels is het water weer verwijderd. De schade in de gemeenteraadszaal is aanzienlijk. “Enkele jaren geleden werd de gemeenteraadszaal nog opgefrist. Het water is in de parket gedrongen, er zal een nieuw spanplafond moeten gestoken worden en ook wat schilder- en plakwerk zal nodig zijn. De kosten zullen toch snel redelijk oplopen”, aldus de burgemeester. De gemeente bekijkt ook hoe dergelijke problemen bij hevige regenval vermeden kunnen worden. “Het is niet de eerste keer dat het water naar binnen komt. Het systeem van de afwatering op het dak werkt niet zoals het zou moeten.”

Volgende gemeenteraad

Door de coronacrisis gingen de Moorsleedse gemeenteraden de voorbije maanden telkens online door. Een terugkeer naar de gemeenteraadszaal is normaal gezien nog niet voor meteen, waardoor er nog enige tijd overblijft om de nodige werken na de wateroverlast uit te voeren. “Het is nog niet duidelijk op welke manier we de gemeenteraad van volgende maand zullen laten doorgaan. Ofwel zal dat opnieuw online gebeuren, ofwel kiezen we voor G.C. De Bunder waar de afstand tussen de gemeenteraadsleden kan gegarandeerd worden”, aldus de burgemeester. (BF)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier