Wateroverlast begraafplaats Houthulst opgelost

Wateroverlast op Ter Ruste. (Foto TOGH)
Tom Gheeraert
Tom Gheeraert Medewerker KW

Op de gemeenteraad van donderdagavond vroeg Julie Descheppere (N-VA) of er al een oplossing op lange termijn gevonden is voor de recente wateroverlast op de gemeentelijke begraafplaats Ter Ruste in Houthulst.

De overvloedige regens van de afgelopen weken hebben op een bepaald moment delen van de gemeentelijke begraafplaats Ter Ruste in Houthulst onder water gezet. Een aantal bezoekers van de begraafplaats hadden foto’s van de wateroverlast op sociale media gezet. Ze werden opgemerkt door N-VA-gemeenteraadslid Julie Descheppere, die op de gemeenteraad van donderdagavond vroeg of er al een oplossing gevonden was voor het probleem.

“Door de droge zomer had zich vuil opgestapeld in een van de buizen, die zich op een achttal meter van de beek bevond. Het gevolg was dat er een prop in de buis zat waar het water niet meer door kon. Ondertussen hebben de gemeentelijke diensten de buis opgegraven en de prop verwijderd. Het probleem zou dus moeten opgelost zijn”, antwoordde schepen Erik Verbeure (CD&V). (TOGH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier