Waterfront sluitstuk van GoneWest 2018

Gedputeerden Guido Decorte en Myriam Vanlerberghe samen met Radio Gaga inspiratoren Joris Hessels en Dominique Van Malder aan de vloedlijn met één van de protoptypes van de vredesbootjes voor het Waterfrontproject in 2018. (fotoML) © ML
Redactie KW

Na Lichtfront, woordfront, Kraterfront, de 30.000ste Last Post aan de Menenpoort pakt West-Vlaanderen volgend jaar uit met het vijfde grote participatieproject als herdenking aan W.O.I Waterfront.

Op 29 juni 2018 wordt Waterfront het vijfde grote participatieproject binnen GoneWest, het culturele W.O. I-herdenkingsprogramma van onze provincie. Van Zeebrugge tot de grens met Middelkerke zullen de gemeentes Brugge, Blankenberge, De Haan, Bredene en Oostende langs hun kustlijn samen op die dag 3000 bootjes te water laten. Iedere participant die zijn/haar vaartuigje aan de waterlijn drijvende houdt, geeft ook zijn/of haar boodschap mee i.v.m. die 4 jaar waanzin. Op elk van de 5 locaties komt er die dag op het strand, in de duinen of haven een artistieke performance. De curatoren van die kunsthappenings zijn het artistieke duo van Radio Gaga. Ook zullen Joris Hessels en Dominique Van Malder met de participanten praten in een live-uitzending over hun ‘boot-schappen’ en verhalen.

Bootjes bouwen

De zee wachtte duidelijk tot de bootjes klaar waren!
De zee wachtte duidelijk tot de bootjes klaar waren!© ML

Momenteel werken studenten van de West-Vlaamse hogescholen Vives en Howest aan een aantal prototypes van drijvende tuigen waarvan ultiem één op 3000 exemplaren wordt uitgevoerd. Die worden dan als handzaam bouwpakket door de participanten de bewuste dag zelf op het strand geassembleerd en te water gelaten.

Vanaf januari 2018 kunnen alle geïnteresseerde deelnemers, alleen of in groep, inschrijven om een bootje te ‘bemannen’. ook de performances worden dan bekend gemaakt.

ML

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.