Water van de Krekemeersen speelt hoofdrol in speurtocht naar De Gouden Zon in Kortemark

We zien Jurgen Vanlerberghe, Niels Dabaut, Lynn Vermote, Rik Waeyaert, Hilde Dewilde, Merlijn Lombaert, Ann Vansteenhuyse en Bert Devlieghere. (GF)
We zien Jurgen Vanlerberghe, Niels Dabaut, Lynn Vermote, Rik Waeyaert, Hilde Dewilde, Merlijn Lombaert, Ann Vansteenhuyse en Bert Devlieghere. (GF)
Redactie KW

Ook dit jaar kunnen mama’s, papa’s en kinderen tussen 5 en 11 jaar rond de Krekemeersen op speurtocht. De 3km lange tocht is een initiatief van Regionaal Landschap Westhoek, gemeente Kortemark, en de provincie West-Vlaanderen en is het 16de speurmysterie in de reeks.

Vanaf juni start in Kortemark ook weer een zomerzoektocht langs landelijke wegen.

Water speelt een hoofdrol in de zoektocht ‘De Gouden Zon in de Krekemeersen’ waarin ook Kwebbeleend weer van de partij is. Ze kwebbelde iets over een grote overstroming als we de gouden zon niet vinden.

Speurneuzen zoeken de parkbewoners als egel, kikker, vleermuis maar ook Meneer Talpe en Meneer Deprez, niet de beste vrienden. Families spelen hun spel en horen of ze iets kunnen vertellen in verband met de gouden zon. En wat heeft de burgemeester hier mee te maken?

De speurfolder kost 1 euro en is vanaf mei beschikbaar in de toeristische dienst van Kortemark of in de provinciale bezoekerscentra De Blankaart en De Palingbeek, en de webshop van de Provincie West-Vlaanderen.

Voor een overzicht van de andere speurtochten, surf je naar www.verhalenvooronderweg.be > om te speuren.

Fietszoektocht

Vanaf 1 juni, en dit tot en met 30 september, loopt ook voor de 16de keer een zomerzoektocht in Kortemark, langs verschillende toeristische routes. Je kan de fiets op voor een zoektocht langs een parcours van rustige en landelijke wegen. Er zijn vragen voor groot en klein, gemakkelijk en moeilijk… De zoektocht is een organisatie van Toerisme Kortemark en er zijn tal van mooie prijzen te winnen.

Deelnemingsformulieren en reglement bij de dienst Vrije Tijd,Torhoutstraat 9; bibliotheek, Torhoutstraat 7; de Roende, Hospitaalstraat 31; LBC de Handzamevallei, Vladslostraat 9 en de toeristische infopunten.

(LTK)

Info over de speurtocht voor gezinnen via ann.vansteenhuyse@rlwesthoek.be of 0473 81 40 12.

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.