Water-Taxi trakteert de Blankenbergse vuilnisophalers op gratis boottochtje

Redactie KW

De Blankenbergse Water-Taxi van Michel en zoon Alexander De Vos, stunt bij de heropstart met een coronakorting van dertig procent op alle privécruises, én met een gratis boottochtje voor alle vuilnisophalers in Blankenberge. “Omdat die mensen óók onmisbaar zijn”, klinkt het.

De Water-Taxi van Michel en Alexander De Vos stond de voorbije drie maanden stil, maar vanaf maandag zijn de boottochtjes weer toegelaten. “Uiteraard ook met respect voor de social distancing en ‘de bubbel van tien'”, zegt Michel. Op zijn privécruises – een boottochtje langs de kust, naar de windmolenparken of de haven van Zeebrugge – geeft hij dertig procent coronakorting.

De boekingen lopen volgens Michel vlot binnen. “Veel mensen verlangen naar een ander soort beleving en zoeken de rust op. Blijkbaar speelt het kleinschalige van zo’n boottrip nu dus extra in ons voordeel”, klinkt het. Woensdagvoormiddag organiseren Michel en Alexander voor het eerst sinds begin maart ook weer een asneerlating op zee. “Door corona hebben we er een viertal moeten uitstellen die nog deze maand zullen plaatsvinden, en ondertussen kregen we ook al enkele nieuwe aanvragen voor asneerlatingen. Meer en meer mensen kiezen voor een laatste rustplaats op zee”, aldus nog Michel.

Vader en zoon De Vos komen tot slot ook nog met een mooie solidariteitsactie voor de dag: de Blankenbergse vuilnisophalers krijgen van hen een bon voor twee personen aangeboden voor een gratis ‘skylinevaart’ van 35 minuten. “Want ook die mensen zijn onmisbaar en verrichten fantastisch werk”, klinkt het. Die gratis bon is af te halen in het kantoor van de Water-Taxi. Dat verhuisde zopas naar de gebouwen van zeilmakerij Wittevrongel in de Wenduinse Steenweg 10, net voorbij de oude locatie.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier