Water in zwembad te koud, discussie over wie het moet oplossen

Het water in het zwembad van Lichtervelde is kouder dan gewoonlijk. © Foto Kurt
Tim Vansteelandt
Tim Vansteelandt Adjunct-hoofdredacteur

Wie geregeld een baantje trekt in het zwembad van Lichtervelde, heeft het misschien al gemerkt: het water is kouder dan gewoonlijk. De stookinstallatie is defect en wordt ten vroegste eind september hersteld.

Het water in het gemeentelijk zwembad van Lichtervelde is gewoonlijk 29 graden warm, maar vandaag is het 2 graden kouder. En dat verschil voelen recreatieve zwemmers, kinderen en ouderen.

De reden is een defect aan de stookinstallatie, die nochtans onlangs werd vernieuwd. Een oplossing is niet meteen in de maak, want zwembaduitbater Farys en de installateur zijn verwikkeld in een dispuut om de verantwoordelijkheid en aansprakelijkheid.

Zonlicht

Pas op 29 september komt een deskundige onderzoeken waar de oorzaak van het probleem ligt en wie het moet oplossen – lees: betalen. “Die stookinstallatie is al defect sinds het begin van de zomervakantie, maar toen hadden we daar weinig tot geen last van. Het zonlicht dat via de ramen binnenviel, warmde het water toen nog op”, zegt schepen van Sport Els Kindt (CD&V), die verveeld zit met de situatie.

“Dat het water niet verwarmd wordt, is best vervelend voor wie zwemles volgt. We hebben dan ook aan de ingang van het zwembad aangekondigd dat het water kouder is dan gewoonlijk, zodat iedereen vrij is om te beslissen of hij of zij wil zwemmen.”

Goed nieuws voor sportzwemmers

Voor sportzwemmers is het defect dan weer een goede zaak, want zij zwemmen het liefst in frisser water. Hun lichaam warmt immers sneller op door het intensief zwemmen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier