Wat rest er van Koolskamp kermis?

© (Foto JM)
Redactie KW

Koolskamp-ommegang van vorig weekend is geruisloos verlopen, in coronamodus. De harmonie, die steeds een kermisuitstap maakt in het dorp, bleef binnen en op cafébezoek gaan, zat er nog niet in. Nu is het uitkijken naar de septemberkermis maar die zal wellicht een uitgedunde affiche hebben.

Het Kampioenschap van Vlaanderen meldde al dat er geen editie 2020 komt. En zopas heeft ook de Koolskampse afdeling van de Vrije Sporters aangekondigd dat de traditionele jogging en stratenloop niet doorgaat.

Alle neuzen zijn nog gericht op de organisatoren van de Koolskampse dorpsfeesten. Wij vroegen Jan D’haene naar een stand van zaken. “Wij wachten nog even af wat de evolutie is in wat mag en niet mag. Een bomvol Zonneke bijeen brengen, lijkt momenteel geen optie te zijn. De rommelmarkt is dan weer een activiteit in openlucht. Wij houden ons nog altijd klaar.”

Vorig jaar nam een enthousiaste harmonie Sint Cecilia de dorpsfeesten over van de KWB. De rommelmarkt werd toen uitgeregend. Wordt het coronavirus dit jaar de spelbreker? (JM)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.