Wat met de kust en tweedeverblijvers? “We moeten ons neerleggen bij 8 juni”

Voor 8 juni zijn tweedeverblijvers niet welkom aan de kust. © belga
Olivier Neese
Olivier Neese Editieredacteur Brugsch Handelsblad Brugge - Torhout

Over één thema werd op de nationale veiligheidsraad met geen woord gerept: de kust en de tweedeverblijvers. “Dan blijft 8 juni de richtdatum en die moeten we, als kustburgemeesters, respecteren”, zegt Dirk De fauw, voorzitter van het overleg.

“Het viel me ook op dat de kust niet vermeld werd tijdens de persconferentie”, zegt Brugse burgemeester Dirk De fauw, die ook voorzitter is van het overleg van de kustburgemeesters. “We hadden gehoopt dat het thema toch aan bod zou komen en de tweedeverblijvers vroeger dan 8 juni zouden mogen komen, maar dat is blijkbaar niet het geval. Ik vernam ook dat er voor 8 juni geen verdere aanpassingen gebeuren, dus we hoeven ons geen illusies te maken, vrees ik.”

“Mijn collega-burgemeesters heb ik nog niet gehoord, maar we zullen ons aan die datum moeten houden. Als burgemeesters kunnen we het niet maken om de wet naast ons neer te leggen. Dan maak je je schuldig. We moeten onze job doen en de beslissing aanvaarden. Kijk, er is ook beslist dat er op een markt maar 50 kramen mogen staan. Als Brugs burgemeester zou ik kunnen zeggen dat dat er op onze zaterdagmarkt normaal 154 kramen staan en dat ik die zal toelaten. Maar dat zal ik niet doen. Ik zal de wet naleven.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier