Broederlijk Delen wil met lintenactie aandacht voor de globale ongelijkheid

Oostende©Peter Maenhoudt
Oostende©Peter Maenhoudt
Redactie KW

In Brugge, Oostende, Kortrijk en andere steden hangen op diverse plaatsen linten waarop de tekst ‘voorbehouden voor de happy few’ staat. Met deze acties lanceert Broederlijk Delen dinsdag zijn jaarlijkse vastencampagne

Gisteravond en vanmorgen spanden vrijwilligers van Broederlijk Delen in verschillende steden in Vlaanderen linten met de boodschap ‘voorbehouden voor de happy few’. Dit heeft alles te maken met de campagne van de organisatie die al enkele jaren in het teken staat van de strijd tegen globale ongelijkheid en de nood aan verandering van ons economisch model.

“Voorbehouden voor de happy few is niet de nieuwe campagneslogan van Broederlijk Delen”, klinkt het bij woordvoerder Karel Ceule. “We willen de aandacht vestigen op het feit dat er te veel rijkdom, welvaart, kansen en mogelijkheden geconcentreerd zijn bij een kleine groep, de happy few. Met als gevolg dat de grote meerderheid van de mensen wereldwijd niet genoeg heeft om waardig te leven. Zo lijden 690 miljoen mensen honger, zijn 2 miljard mensen ondervoed, moet bijna 50 procent van de wereldbevolking rondkomen met minder dan 4,5 euro per dag, kunnen 258 miljoen kinderen niet naar school en hebben de 22 rijkste mannen ter wereld samen meer dan alle vrouwen in Afrika…”

Broederlijk Delen blaast dit jaar zestig kaarsjes uit. “Al zestig jaar weten we dat in delen en herverdelen de oplossing te vinden is voor de sociale en ecologische uitdagingen waar we voor staan. De coronacrisis heeft de fouten in het economisch systeem open en bloot op tafel gelegd en ze helaas nog verder uitgediept. De pandemie toont ook aan dat samenwerking en solidariteit onder alle mensen cruciaal zijn om onze problemen krachtdadig het hoofd te bieden.”

1/5

2/5

3/5

4/5

Zwembad Lago Lagaeplein in Heule© gf

5/5

Zwembad Lago Lagaeplein in Heule© gf

1/5

2/5

3/5

4/5

Zwembad Lago Lagaeplein in Heule© gf

5/5

Zwembad Lago Lagaeplein in Heule© gf

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier