Wassalon Jolie verdwijnt niet en wordt gerenoveerd

Wassalon Jolie in Bredene wordt dan toch niet afgebroken. Zaakvoerder Lorette Lobbestael renoveert het pand en het wassalon. “De massale reacties hebben ons verrast”, luidt het. Een huurder ligt aan de basis van de commotie rondom Jolie.

Lorette Lobbestael zal het wassalon renoveren.© EF
Lorette Lobbestael zal het wassalon renoveren.© EF

In januari keurde het schepencollege een sloopvergunning goed voor het wassalon aan de Nukkerbrug waarna de zaak tot op de gemeenteraad zorgde voor onrust omdat het laatste wassalon dreigde te verdwijnen.

“We trekken onze aanvraag weer in. Het gebouw wordt niet afgebroken. We renoveren het appartement en zorgen nog dit voorjaar voor een vernieuwing van het salon met nieuwe wastrommels en droogkasten”, zegt Lorette Lobbestael. Oorzaak van de commotie : een zwaar dispuut met de huurder van het appartement boven het salon.

“In de voorbije 25 jaar waren er slechts 2 huurders, maar met de laatste hadden we heel wat problemen. Toen we begin 2019 vernamen dat er in ons salon drugs gedeald werd, zegden we de huur op. Daarna volgde een nachtmerrie want er werd ingebroken, brand gesticht en de huurder liet het appartement onbewoonbaar verklaren. We waren niet bij de vaststelling, hadden geen weerwoord en toen we de flat weer op orde wilde stellen mochten onze aannemers er niet in. De man is pas eind januari vertrokken. In die moeilijke periode hebben we inderdaad het pand te koop gezet en een sloopvergunning aangevraagd. Het was ons laatste redmiddel.”

Sociale plaats

Toen de huurder begin deze maand vertrok, besliste Lorette om de flat weer bewoonbaar te maken en de sloopvergunning in te trekken. Ook het salon wordt dit voorjaar gerenoveerd voor minstens 200.000 euro. “We kregen veel reacties en weten wat het wassalon betekent voor de mensen van de wijk. Dat willen we niet laten verloren gaan. Ons wassalon is een sociale plaats. Maar het klopt niet dat het salon enkel gebruikt wordt door mensen die geen wasmachine hebben. In de winter gaat niet iedereen wassen in het eigen koud waskot maar komen ze naar hier. Ook voor grotere stukken komen de mensen naar hier. En studenten doen hier op een uur hun was terwijl dat thuis een hele dag duurt. We zijn blij dat er in ons salon zoveel verschillende mensen over de vloer komen. De reacties hebben ons deugd gedaan. Jolie zal zeker niet verdwijnen.”

Schepen Eddy Gryson (SP.A) zette vorige maand al de diensten op pad om alternatieven te zoeken via een nieuw wassalon of systeem van goedkope wasmachines voor inwoners : “Op het moment van de goedgekeurde sloopvergunning zijn we in actie geschoten maar nu we de ware toedracht en hun plannen kennen gaan we niet meer op zoek naar alternatieven. We moeten hen geen concurrentie aandoen. Ik ben tevreden dat Jolie blijft en het is een zegen voor de wijk Nukker-Sas.”

(EFO)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.