Was dit de laatste kampioenenviering bij Okra Rollegem?

Raphaël Nottebaere en Colette Degroote zijn de kampioenen van het jongste Okra-seizoen. En misschien zijn ze wel de laatste kampioenen ooit. (foto EDB)
Els Deleu
Els Deleu Medewerker KW

Bij Okra Rollegem vond dinsdag de kampioenenviering van de kaarters plaats. Misschien wel voor de laatste keer. Voor de huidige bestuursleden – zeventigers en tachtigers – wordt het immers wat te zwaar. “Hopelijk komen er nog opvolgers”, luidt het.

Julia Verschelde (87) is verantwoordelijke voor de kas op de kaarting. Ze wordt bijgestaan door Nicole Verhoost (82), Monique Libeer (75) en Agnes Isembaert (85). “Ik heb het altijd graag gedaan. Maar fysiek wordt het een opgave. Het zal dan ook een opluchting zijn als het organiseren van de kaarting voor mij voorbij is”, geeft ze toe. “Jaren geleden waren we ook met meer dan zestig kaarters, terwijl er nu maar een twintigtal meer zijn. Er zijn al verschillende mensen overleden en veel jonge mensen komen er niet bij om te kaarten. Al blijven we hopen op een overname.”

Dinsdagnamiddag was er dus de voorlopig laatste bijeenkomst van de kaarters. Er was koffie met taart en er werd nog afgesloten met een boterham. De kampioenen van het voorbije seizoen waren Raphaël Nottebaere en Colette Degroote. De rode lantaarn was voor Raymonde Cruyenaere, die ondertussen in een woonzorgcentrum verblijft en niet bij de viering kon aanwezig zijn. (EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier