Warmste Week reporter Michèle Cuvelier: “Ik moet zeker nog een gaan drinken in Den Bras!”

Michèle is heel blij om terug in Kortrijk te zijn © AN
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

Michèle Cuvelier is vliegende reporter voor De Warmste Week van StuBru in Kortrijk. Ze woont al enkele jaren in Brussel, maar is oorspronkelijk afkomstig uit Ardooie. “Wij zakten natuurlijk geregeld af naar Kortrijk. Na de examens bijvoorbeeld gingen we steevast feesten in ‘t Straatje!”, vertelt ze enthousiast.

Michèle is al lang geen onbekende meer voor het grote publiek. In 2018 nam ze deel aan De Slimste Mens ter Wereld en eindigde ze op de derde plaats. Datzelfde jaar presenteerde ze voor het eerst De Warmste Week samen met Eva De Roo en Otto-Jan Ham en sinds februari presenteert ze het ochtendprogramma van 6:00 tot 9:00 uur op Studio Brussel.

Voor haar job trok de West-Vlaamse uiteindelijk naar Brussel. Maar haar kinder- en tienerjaren bracht de ze in Ardooie door. Dat kan je op een onbewaakt moment zelfs nog horen. “Ik doe heel erg mijn best om algemeen Nederlands te spreken voor de radio, dan plots omschakelen naar West-Vlaams is best wel moeilijk”, bekent ze. “Maar ik keune et nog weh!”

Het is niet de eerste keer sinds haar verhuis dat Michèle terugkeert naar de Guldensporenstad. “Een goede vriendin van mij woont hier in het centrum. Dus ik kom sowieso af en toe langs. En nu niet om een promopraatje te voeren, maar je voelt dat dat hier boegeert in Kortrijk. Wij gaan graag brunchen en dat kan hier gewoon. Je merkt dat trouwens ook aan de huizenmarkt. Iedereen wil hier wonen. Niet goed voor je portefeuille natuurlijk, maar wel voor de stad.”

De Brusselse zit op hotel in het centrum, maar heeft nog ‘wilde’ plannen voor deze week. “Het leuke aan het feit dat De Warmste Week plaats vindt in Kortrijk is dat je hier ook eens een stapje in de wereld kan zetten. Gisteren zijn we met een paar collega’s pizza gaan eten om daarna een gezellig cafeetje op te zoeken, en enkele andere medewerkers zijn naar de kerstmarkt geweest.”

“Zelf wil ook nog wel een paar plekjes bezoeken”, aldus Michèle. “Zo kwam ik als tiener veel in ‘t Straatje. Ik wil dan ook zeker nog een pintje gaan drinken in Den Trap en Den Bras deze week. In De Dingen en de Budascoop probeer ik ook nog eens binnen te springen”, besluit ze.

(Annelies Nollet)