Warmste Post opsteker voor Dominiek Savio

Caroline Desot, Noa Deroo, Chris Bouden (vzw Tumbador) en Cathérine Vandoorne (Radio2) bij de overhandiging van de Warmste Post©Emely Vanhaecke EV
Caroline Desot, Noa Deroo, Chris Bouden (vzw Tumbador) en Cathérine Vandoorne (Radio2) bij de overhandiging van de Warmste Post©Emely Vanhaecke EV
Redactie KW

Chris Bouden van vzw Tumbador leverde deze morgen een pakket ‘Warme Post’ af aan Dominiek Savio in Gits. De vzw verzamelde meer dan 1.000 brieven en tekeningen en verdeelt die nu over enkele centra voor mensen met een beperking. Noa Deroo, een 17-jarige jongere van Dominiek Savio, nam het pakket in ontvangst en ziet het als een lichtpuntje in deze coronatijden.

Vzw Tumbador ondersteunt revalidatieprojecten voor mensen met een beperking in Guatemala en Peru. Bestuurslid Chris Bouden legt uit hoe ze op het idee kwamen voor deze warme actie. “Onze werking in Latijns-Amerika ligt niet volledig stil maar we hebben momenteel geen vrijwilligers meer ter plaatse.”

“Toch wilden we dit jaar iets doen in het kader van de Warmste Week. We willen aandacht schenken aan kinderen met een beperking in België. We weten immers dat zij het nu ook extra moeilijk hebben. Daarom deden we een oproep om tekeningen te kleuren of te maken voor jongeren met een beperking.”

‘Verbonden’

Er kwam veel respons en intussen werden al meer dan 1.000 tekeningen verstuurd naar kinderen en jongeren in zeven Vlaamse zorg- en revalidatiecentra. Eén ervan was Dominiek Savio. Zorgverantwoordelijke Caroline Desot twijfelde niet om op het aanbod van vzw Tumbador in te gaan.

“Met de jongerenwerking vonden we het meteen een mooi initiatief. Onze jongeren vinden het niet alleen leuk om de post te krijgen, maar ook iets terugsturen vinden ze heel tof. Op die manier zijn ze verbonden met anderen en voelen zich niet zo alleen.”

‘Moeite gedaan’

De 17-jarige Noa Deroo uit Brugge, die les volgt in Dominiek Savio, nam de tekeningen in ontvangst en vertelde dat de actie de jongeren deugd gedaan heeft. “Door corona is alles heel anders voor ons. Men is terecht heel streng en we mogen heel veel dingen niet meer.”

“Ik vind dit een heel warme actie omdat je weet dat de mensen echt de moeite genomen hebben om iets met de hand te schrijven of te tekenen. Het toont dat mensen met een beperking niet vergeten worden en dat niemand alleen is, ook al voel je dat soms zo.”

Cathérine Vandoorne kwam met de ploeg van Radio 2 langs in Gits om de overhandiging van de Warmste Post bij te wonen. (EV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier