Warmste Kerstmarkt in Reninge wordt voor één keer Warmste Kerstster

Geen kerstmarkt dit jaar op het Dorpsplein in Reninge, maar de organisatie verkoopt als alternatief kerststerren. Op de foto Sabine Igodt van bloemisterij Dequeker en Eva Lannoye die mee haar schouders onder de actie zet. (foto KVCL)
Redactie KW

Dit jaar vindt er geen vierde editie plaats van de Warmste Kerstmarkt in Reninge. Ook hier is corona de spelbreker. Als alternatief pakken de organisatoren nu uit met de Warmste Kerstster. De opbrengst van de bloemenverkoop gaat integraal naar woonzorgcentrum Zilvervogel.

Corona dwarsboomt heel wat evenementen. Zo mogen dit jaar geen kerstmarkten meer georganiseerd worden, waardoor de vierde editie van de Warmste Kerstmarkt op het dorpsplein in Reninge in het water valt. Maar de organisatoren bleven niet bij de pakken zitten. Ze staken de koppen bij elkaar en organiseren nu de Warmste Kerstster. “Vorig jaar werd na een derde succesvolle editie van de Warmste Kerstmarkt Lo-Reninge beslist om in 2020 een vierde editie te organiseren”, vertelt Eva Lannoye. “Maar door de coronacrisis kwam er een verbod op kerstmarkten. Toch wilden we als organisatie van de Warmste Kerstmarkt Lo-Reninge het initiatief verder zetten en ook dit jaar iets doen voor het goede doel.”

Met de coronacrisis in het achterhoofd, koos het organisatiecomité ervoor om kerststerren te verkopen. “Het ingezamelde geld zal gebruikt worden om alle bewoners van wzc Zilvervogel in Reninge een attentie te bezorgen of om de animatie voor de bewoners te helpen financieren. We vinden dat ze al heel lang afgesloten zijn van het ‘normale’ leven door de coronacrisis en willen hen hiermee een warm hart onder de riem steken.”

De kerstster of poinsettia is een plant die oorspronkelijk uit Mexico komt. De sierplant wordt vaak verkocht in de periode rond Kerstmis.

Afhaalpunt

De kerststerren kosten 6 euro per stuk en kunnen besteld worden door een mail te sturen naar warmste.kerstmarkt@hotmail.com en het bedrag over te schrijven op het rekeningnummer BE08 7360 5507 1513. Omdat verenigingen ook niet aan huis mogen leveren door corona, wordt er op zaterdag 12 december in samenwerking met bloemisterij Dequeker een afhaalpunt georganiseerd nabij de winkel in de Ooststraat in Lo. Inwoners van Lo en Pollinkhove kunnen tussen 9 en 12 uur hun kerstster afhalen, inwoners van Reninge en Noordschote tussen 14 en 17 uur en niet-inwoners van Lo-Reninge tussen 17 en 19 uur. “We hopen met dit initiatief warmte te brengen bij de mensen en de bewoners en werknemers van het woon-zorgcentrum.”, besluit Eva. (KVCL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier