Warmste Gemeente danst zondag rond 1.000 stoelen

Enkele medewerkers van de gemeente testten samen met burgemeester Benoit de stoeltjes. © LOO
Olaf Verhaeghe

Met een Belgische recordpoging stoelendansen sluit Kuurne zondag een hele resem Warmste Week-initiatieven af. Om het record te breken moeten minstens 556 mensen ‘vechten’ om een plekje op het Marktplein. De gemeente voorziet 1.000 stoelen, de opbrengst gaat naar de branding.

Met een poging voor de grootste selfie ter wereld deed Kuurne vorig jaar al een gooi naar de titel van Warmste Gemeente van Vlaanderen, een nieuwe recordpoging kon dus niet achterblijven. Op zondag 23 december om 11 uur mikken burgemeester Francis Benoit en zijn ploeg op meer dan 555 deelnemers voor het Belgisch record stoelendans.

“Onze gemeente is eigenlijk al veruit de warmste van allemaal”, stelt Francis. “Van Team Suzan over de glasbolhelden Maurice en Lenn en de levende kerststal tot tal van individuele deelnames aan acties: de Kuurnenaar laat zijn goed hart luidop spreken. Met onze stoelendans willen we De Warmste Week met alle inwoners samen afsluiten. Op die manier brengen we de Kuurnenaren op een positieve manier samen en willen we iedereen die zich op welke manier dan ook inzette, bedanken.”

Dj-burgemeester

Om het Belgisch record te pakken te krijgen, moeten minstens 556 mensen deelnemen. Maar Kuurne zou Kuurne niet zijn, mochten ze het niet veel groter zien. “We plaatsen zondag 1.000 stoelen op het Marktplein“, aldus de burgemeester, die zelf als dj zal fungeren. “Niet in de traditionele cirkel, maar wel in een slang waarbij iedereen rug aan rug zal zitten. Om de deelnemers van het publiek te kunnen onderscheiden, zorgen we voor afgebakende supporterszones.”

Per ronde zullen natuurlijk heel wat stoelen moeten verdwijnen, maar de ‘wedstrijd’ gaat net zolang door tot er één winnaar overblijft. Deelnemen kost 2 euro, geld dat integraal wordt doorgestoord aan ZOWE, een initiatief van Waak en de branding. ZOWE staat voor ZOrgzaam WErk, een project waarbij mensen begeleid worden richting betaald werk. Werkvloerverantwoordelijke Dominique Blaton is heel blij met de steun: “We zijn van plan om het geld te gebruiken om extra te investeren in onze keukens.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier