Warmste Comedy Night voor vzw de Zonnebloemblaadjes

Jean-Pierre Rosseel en zijn echtgenote Katrien Pollefeyt van vzw de Zonnebloemblaadjes (Foto WO)
Redactie KW

Het goede doel steunen met een gulle lach? Dat kan op 30 november in CC De Steiger tijdens de eerste Comedy Night met ‘Han en Grietje’. Organisator Unizo Rekkem-Lauwe-Menen schenkt de opbrengst aan de vzw de Zonnebloemblaadjes.

Door Carlos Berghman

“Deze eerste Comedy Night organiseren we ten voordele van de Warmste Week. Met de opbrengst sponsoren we vzw de Zonnebloemblaadjes uit Menen, die zich inzet voor kinderen en jongeren met een handicap”, vertelt voorzitter Veerle Meganck van Unizo Rekkem-Lauwe-Menen. “De Comedy Night vindt op zaterdag 30 november vanaf 19.30 uur plaats in CC De Steiger. Ook de receptie achteraf is ten voordele van ons goed doel. ‘Han en Grietje’, de eerste gezamenlijke voorstelling van stand-upcomedian Han Coucke en theateractrice Griet Dobbelaere, is een goede training voor de lachspieren en lokt overal te lande volle zalen.” Inschrijven kan door storting van 25 euro per persoon via www.unizo.be/activiteiten. Toegangskaarten zijn ook te verkrijgen in de Supermarkt Select Lauwe, bij Brandstoffen Fournier Menen, in de Standaard Boekhandel Menen en bij de bestuursleden. Voor 10 euro kan je ook een steunkaart voor de Zonnebloemblaadjes aankopen.

Jean-Pierre Rosseel en Katrien Pollefeyt zetten zich respectievelijk al 39 en 40 jaar lang in voor de vzw de Zonnebloemblaadjes. Het hoofddoel van de vzw is het jaarlijks organiseren van een negendaags kamp voor kinderen tussen 6 en 18 jaar met een fysieke en/of licht mentale handicap. Het zomerkamp vindt plaats van 21 tot 29 juli in het Sint-Aloysiuscollege in het Limburgse Zepperen.

Volledig vrijwillig

“Ieder jaar hebben we onze eigen bedden mee en bouwen we de klaslokalen om tot slaapzalen”, vertelt Jean-Pierre. “Een aantal kinderen heeft tijdens het kamp ook nood aan kiné, het is altijd een hele puzzel om dat geregeld te krijgen. De deelnemers betalen slechts een beperkte bijdrage voor het kamp, al de rest bekostigt onze vzw zelf dankzij sponsoring en steunacties.”

Vzw de Zonnebloemblaadjes ontstond 48 jaar geleden uit de bedevaart Brugge-Banneux. Wat ooit klein begon, is intussen uitgegroeid tot een groep van 73 kinderen, 64 begeleiders en 20 losse medewerkers. Er is ook een wachtlijst met geïnteresseerde kinderen. “Het initiatief wordt volledig gedragen door vrijwilligers, allemaal met dezelfde visie. Onder hen ook heel wat jonge mensen. Voor de begeleiders zijn de kampdagen een erg intense periode, waarbij ze van ‘s morgens vroeg tot ‘s avonds laat in de weer zijn”, besluit Jean-Pierre.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier