Warmste Bakkers op de Grote Markt in Kortrijk

Redactie KW

Tijdens de Warmste Week staat op de Grote Markt een authentieke oven waar zowel zoet als hartig gebak ter plaatse gebakken en verkocht wordt in het kader van de actie van de Warmste Bakkers.

De pop-up bakkerij staat naast de ijspiste op de Grote Markt in Kortrijk. Er worden producten gebakken in een authentieke bakkersoven uit het bakkerijmuseum.

Bakkers bundelen de krachten

De zoete en hartige bakkerijproducten worden verkocht ten voordele van Spierziekten Vlaanderen, het goede doel dat gekozen werd door de Warmste Bakkers. Personeel en leerlingen van Ter Groene Poorte Brugge en van het bakkerijmuseum bemannen de pop-up bakkerij.

Het initiatief van de Warmste Bakkers komt van de Kortrijkse brood- en banketbakkersbond, bakkerijschool Ter Groene Poorte Brugge en haar oud-leerlingenbond IVVOB, Syntra West, Bakkers Vlaanderen, VABA, het bakkerijmuseum en Ranson. De verschillende acties van deze instanties en bakkers werden gebundeld in de actie ‘Warmste Bakkers’. De pop-up bakkerij is elke dag open vanaf 13u, en staat er tot en met 24 december. Tijdens het weekend sluit de bakkerij rond 20 uur, maandag rond 18 uur en op kerstavond rond 16 uur.

(EDB – foto EDB)