Warme William gaat op natuurwandeling

De route start aan Spikkerelle en gaat langs de mooiste natuurplekken van Avelgem. (foto ML)
Redactie KW

Van 1 tot 10 oktober was het Week van de Geestelijke Gezondheid. Naar aanleiding daarvan zette het Sociaal Huis in Avelgem een Warme William wandeling op poten. “Het is belangrijk om een schouder te hebben om op te huilen”, klinkt het.

“Vorig jaar deed ik met de leerlingen van alle vijfde en zesde leerjaren in Avelgem een Warme William wandeling”, zegt Kim Laga, maatschappelijk werker in het Sociaal Huis van Avelgem. Samen met Pieterjan Beheydt, jeugdconsulent, zijn zij de motor achter deze acties. Zij worden ondersteund door de intergemeentelijke preventiemedewerker Laurence Platteau van Logo Leieland en door Sandra Platteau, schepen van welzijn.

Mentale veerkracht

“Tijdens de wandeling staan er op verschillende plaatsen bordjes met spelletjes of oefeningen waarbij het stilstaan bij mentale veerkracht de leidraad vormt. Van tien tellen diep ademhalen op de troostplek tot een doe-spel waarmee ze uiteindelijk een woord bekomen. Omdat zoveel kinderen positief stonden tegenover de wandeling werd ze ‘definitief’ gemaakt. We maakten de bordjes van ecologisch materiaal en plaatsten deze langs de wandelroute. De route start aan Spikkerelle en gaat langs de mooiste natuurplekken van Avelgem. Ouders kunnen hem ten alle tijden doen met hun kinderen, want de route is maar vier km lang. De wandeling is gebaseerd op de mascotte van Warme William. Een Warme William staat voor jouw rots in de branding, jouw schouder om op te huilen, jouw toeverlaat wanneer het even niet mee zit. Iemand die naar je luistert wanneer je het nodig hebt. Het is zo belangrijk om een Warme William te hebben. Op die manier kan je ervoor zorgen dat problemen zich niet opstapelen en dat het bezoeken van een psycholoog voorkomen kan worden.”

Op een van de bordjes staat ook een QR-code, die gescand kan worden. Je komt terecht op de site van “Kzitermee”. Als je doorklikt naar de lokale pagina van Avelgem kan je niet alleen de route vinden van de Warme William wandeling maar eveneens de link naar hulpverleningsinitiatieven in de regio. (ML)

Lees meer over:

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.