Warme dekentjes voor de koetsiers in Brugge

© Davy Coghe
Piet De Ville
Piet De Ville Medewerker KW

De Brugse koetsiers kregen onlangs een Europese erkenning voor de mooi verzorgde paarden. En voortaan zullen ook de koetsiers mooi verzorgd, en vooral warm uitgedost, zijn tijdens hun werk. De uit Koekelare afkomstige Michèle Lievens, CEO van stoffenbedrijf LF Trading – dat een tijdje terug erkend werd als hofleverancier – verkocht namelijk een pakket schootdekens aan Dirk Stael, eigenaar van heel wat koetsen in Brugge.

“De stoffen die we met ons bedrijf ontwikkelen, exporteren we ook naar landen als Zwitserland, Japan, Frankrijk, Italië, Monaco, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. Dit vooral voor decoratieve doeleinden”, legt Michèle uit.

“Toen ik een stof ontwikkelde die te dik bleek om zetels te bekleden, heb ik die ontwikkeling niet verloren laten gaan en heb ik Feston opgericht. Feston produceert dekens voor paarden en honden. Ik ben zelf een grote paardenliefhebber en rijd al paard sinds mijn zesde. Toen ik die paardendekens etaleerde op een gespecialiseerde beurs waar ook Willy Naessens aanwezig was, zei die dat hij ook zo’n stof zou willen, maar dan voor zichzelf, om op zijn knieën te leggen als hij met de koets rijdt.”

“En zo groeide bij mij het idee om ook een soort warme schorten te gaan ontwikkelen voor koetsiers. De meest bekende koetsiers zijn toch wel diegene die in Brugge met de toeristen rondrijden. Ik nam contact op met de bazen van de Brugse koetsiers. Met het bedrijf van Dirk Stael kwam ik overeen dat hij de warme schootdekens, eigenlijk een combinatie tussen een schort en een deken, als nieuwsjaarsgeschenk aan zijn koetsiers zou geven.”

(PDV/foto Davy Coghe)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier