Valerie en Alexander trakteren hun Assebroekse buren elke avond op een coronaconcert

Elke avond geven Alexander en Valerie uit de Begoniastraat in Assebroek een intiem concert voor buren, met in achtname van social distancing, in deze coronatijden. © foto JVM
Stefan Vankerkhoven

Elke avond geven Alexander en Valerie uit de Begoniastraat in Assebroek een intiem concert voor buren, met in achtname van social distancing, in deze coronatijden.

Alexander Vangaever en Valerie Vereecke zijn beiden muzikanten, en geven ook muziekles. Sinds het uitbreken van de Corona-crisis wordt de buurt iedere avond getrakteerd op een muzikaal ontspanningsmoment. Iedere avond speelt Alexander piano op zijn oprit en speelt Valerie klarinet.

“Ze zijn fantastisch ingespeeld op elkaar”, vertellen overburen Geert Van Vlaenderen en Carine Staelens, die onze redactie verwittigden en dit mooi gebaar wilden wereldkundig maken via KW.

Iedere avond wordt een ander bekend nummer gespeeld. Zo hoorden de bewoners van de Begoniastraat o.a. Shallow van Lady Gaga, Mia van Gorki, Ik hou van u van Noordkaap, We zullen doorgaan van Ramses Shaffy, We are the world van USA for Africa, Let it be van de Beatles en zelfs Bohemian Rhapsody van Queen en Nothing else matters van Metallica. Een zeer diverse keuze.

“Als iemand in de straat verjaart komt er nog een Happy Birthday bovenop”, vervolgt Geert Van Vlaenderen. “De buurt geniet volop van dit dagelijkse moment. Een schitterend moment in deze moeilijke tijden. Iedere avond kijken we al uit en vragen we ons af welk pareltje ze nu weer zullen spelen voor ons! Alexander en Valerie het verdienen om eens in de bloemetjes te worden gezet.”

(SV/ foto-video JVM)

https://www.youtube.com/watch?v=kh7GtStYhlA

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier