Warm eten kan weer in wijkcentra in Marke en Heule, cafetaria’s blijven gesloten

In Wijkcentrum 't Cirkant in Marke kan je vanaf maandag genieten van een warme maaltijd.
Annelies Nollet
Annelies Nollet medewerker KW Kortrijk-Menen

De wijkcentra in Groot-Kortrijk zijn sinds 27 mei al bezig met een rustige heropstart. Maar een warme maaltijd kon je er tot nu toe niet krijgen. In Wijkcentrum ‘t Cirkant in Marke en in De Zevenkamer, het wijkcentrum in Heule, komt daar vanaf maandag 22 juni verandering in, dan worden er opnieuw warme maaltijden geserveerd. Eten kan enkel op reservatie. De cafetaria’s blijven de hele zomer dicht.

Vanaf maandag 22 juni kunnen bezoekers opnieuw warme maaltijden verkrijgen in Wijkcentrum ‘t Cirkant in Marke en in De Zevenkamer, het wijkcentrum in Heule. Kostprijs: 8 euro (standaard), 5,50 euro (sociaal) en 1 euro (extra sociaal). De twee centra draaien deze zomer op proef. Net als voor de coronacrisis moet je je maaltijd op voorhand reserveren. De andere centra starten de maaltijden ten vroegste op in september. De dienst Maaltijden aan huis blijft ondertussen operationeel.

Ook knipbeurt en pedicure weer mogelijk

Ook de dienstverlening breidt vanaf maandag verder uit. Zo zijn alle pedicures terug aan de slag en kan je in sommige centra naar het kapsalon en naar de dienst gelaatsverzorging. Om minder mobiele klanten van en naar het wijkcentrum te brengen, staat de vervoersdienst opnieuw paraat.

Een aantal bewegings- en recreatieve activiteiten kunnen opnieuw plaatsvinden, vaak in aangepaste vorm en met extra voorwaarden. Zo gaan o.a. de fietstochten of de petanqueclub terug van start. De wijkteams stimuleren vooral kleinschalige buitenactiviteiten en houden rekening met alle veiligheidsvoorschriften.

Cafetaria’s hele zomer dicht

Daarnaast gaan de medewerkers komende zomer zelf actief op pad in de verschillende buurten van Kortrijk en deelgemeenten. Begin juli publiceren de wijkteams een zomermagazine waar je o.a. meer info kan vinden over de taal -en computercursussen die dit najaar op het programma staan.

De hernieuwde openingsuren voor het onthaal blijven van kracht voor alle centra. De cafetaria’s houden de deuren deze zomer gesloten tenzij er een activiteit op de planning staat. Vrij langskomen om een drankje te nuttigen is dus nog niet mogelijk.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier