Waregemse zomerbar A Côté is beetje Saint-Tropez

In het verlengde van zijn winterbar die hij samen met enkele collega’s eind vorig jaar een maand lang open hield op de site van het bedrijf Renson, is Laurent Van Parys nu terug met de zomerbar A Côté. Hij opent die op donderdag 16 mei om 18 uur aan de Krakeelhoek 51.

Laurent Van Parys geeft aan zomerbar A Côté een exotische, paradijselijke omkadering. © DJW

Laurent Van Parys: “Paul Ghistelinck en zijn collega vroegen mij of ik drie maanden lang een zomerbar wou open houden. Na mijn positieve ervaringen met de winterbar van een half jaar geleden, zag ik dat meteen zitten. Ik wou het graag nog eens overdoen. En voilà, volgende donderdag is het zover. A Côté blijft vanaf dan open tot zondag 18 augustus. Momenteel ben ik nog bezig met alles in te kleden en er een exotische omkadering aan te geven. Noem het maar een beetje Saint-Tropez in Waregem.”

De omkadering van de zomerbar wordt heel belangrijk. Het woord is ook heel letterlijk te nemen. Dat beseft Laurent Van Parys beter dan wie ook. Vandaar dat hij onder andere de betonnen muren rond de bar met zeildoeken bedekt waarop zuiderse taferelen staan. Die brengen de klanten meteen in vakantiestemming.

Zwembad

Ook het aanwezige zwembad zal er een extra dimensie aangeven. En de plankenvloer met aangepast meubilair vervolledigt het exotische plaatje van A Côté.

Laurent Van Parys: “Je zal je in de tropen voelen. De bar zelf is elke week open van woensdag tot zondag. Er zal een hoekje zijn voor de kids. Ik voorzie ook een vipruimte. Zaterdag 6 juli wordt dan weer iets heel speciaals. Dan staat er een Tirolerdag op het programma met een après-ski festijn in volle zomer! Dat hoort erbij, vind ik. Maar ik mag ook de ruime parking niet vergeten. Wat een extra troef is om in de zomermaanden eens naar A Côté te komen. Vergeet alvast je zonnebril niet! En je zwemplunje. Hier wordt het in elk geval een exotische zomer.” (DJW)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.