Waregemse vrienden lanceren gratis pronostiek voor EK voetbal

Pieterjan Veys en Hannes Sabbe (bovenaan) en Dries Velghe en Michaël Coussement (onderaan) vormen samen met Willem Verhaeghe (niet op de foto) de vzw Le Petit Renard, waarmee ze de gratis pronostiek voor het EK voetbal organiseren. (Foto JE) © Jozefien Eggermont
Jozefien Eggermont

In de aanloop naar het EK voetbal zetten Pieterjan Veys, Dries Velghe, Hannes Sabbe, Willem Verhaeghe en Michaël Coussement hun gratis website www.onlineprono.be op poten.

Twee jaar geleden organiseerden de vrienden al een pronostiek voor het WK voetbal. “We konden toen heel wat sponsors overtuigen om prijzen en financiële steun te krijgen”, blikt Pieterjan Veys (27) terug. “Met onze online pronostiek bereikten we toen meer dan 2.500 mensen. De jongste deelnemer was 12 jaar, de oudste zelfs 93 jaar. Op voetbal staat duidelijk geen leeftijd, het spreekt iedereen aan.”

Met het nakende Europees kampioenschap in Frankrijk in juni en juli rees de vraag of er een tweede editie kwam van online prono. “We kregen heel veel vragen van mensen die de vorige keer meededen. De reacties waren toen heel positief. Daarom lanceren we graag een tweede editie”, bevestigt Dries Velghe (27). “Opnieuw staat het gratis aspect centraal. We zijn niet zoals een commerciële goksite waarbij je moet inloggen en verplicht een startbedrag moet betalen. Bij ons speel je helemaal gratis mee. In het beste geval win je een prijs, maar je verliest nooit. Eigenlijk zijn we zelfs geen goksite pur sang, die term is eigenlijk niet helemaal juist. Bij ons staat het plezier centraal, we willen vooral dat je je amuseert en je vol spanning de resultaten kan volgen.”

Tournée générale

“Deze keer is er een nieuwe mogelijkheid : je kan zelf een groep creëren, mensen bij elkaar brengen en het tegen elkaar opnemen met je pronostiek”, vult Michaël Coussement (28) aan. De groep met het grootste puntensaldo krijgt in een café naar keuze een tournée générale ter waarde van 150 euro. “Dat is een nieuwigheidje dat we toevoegen. Het gaat niet alleen om de spanning van de pronostiek, met zo’n tournée générale willen we ook extra sfeer creëren”, klinkt het.

Info: www.onlineprono.be

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Waregem van 13 mei.