Waregemse Veloods verhuurt elektrische rolstoelfiets

Voorzitter Joost Kerkhove bedient de elektrische rolstoelfiets met aan boord rolstoelgebruiker Davy Coolen, samen met medewerker van Veloods Jan Bruyneel en directeur van Werkplus Sylvie Van De Putte. (Foto DJW)
Redactie KW

Veloods, een afdeling van Maatwerkbedrijf en Lokaal Diensteneconomiebedrijf Werkplus vzw en ondersteund door het Welzijnshuis, pakt uit. Het verhuurt vanaf nu een elektrische fiets die zo is ingericht dat hij vooraan op een soort platform een rolstoelgebruiker kan voeren. Het gaat over een nieuwigheid die in Vlaanderen op heel weinig locaties wordt gebruikt. Voor het Waregemse is het in elk geval een primeur.

“Voor rolstoelgebruikers die eens mee op fietstocht willen, gewoon mee een ritje door de regio willen meemaken of er gewoonweg eventjes op uit willen bij mooi weer is dit een ideale oplossing”, aldus Welzijnshuis-voorzitter Joost Kerkhove. “Samen met een begeleider die de fiets bedient en ervoor zorgt dat alles rustig verloopt, betekent dit voor Veloods een uiterst zinnige investering. Het rijwiel kost zo’n 6.000 euro. Wie het vervoermiddel wil huren betaalt daarvoor 22,50 euro per dag. Op zich is het niet de bedoeling dat er iets aan wordt verdiend. En de piste van een tweede elektrische rolstoelfiets ligt op tafel, want de vraag ernaar is groot.”

De komende dagen en weken wordt deze fiets volop gepromoot via de website van Veloods/OCMW. Dit met folders of brochures en zelfs filmpjes, zodat iedereen weet waar ze terecht kunnen en tegelijk op de hoogte zijn dat er zo’n vervoermiddel wel degelijk bestaat.

Goed beveiligd

“De fiets is bijzonder goed beveiligd voor de rolstoelgebruiker”, aldus directeur Werkplus Sylvie Van De Putte. “Het vervoermiddel is comfortabel, ook voor de begeleider die moet trappen en manoeuvreren. Dat verloopt allemaal heel gemakkelijk, precies alsof de fiets zichzelf laat rijden. Wie er gebruik wil van maken moet vooraf bellen en reserveren. Het is belangrijk of de fiets bij ons wordt afgehaald of dat wij hem naar de gebruiker moeten vervoeren met de bestelwagen van de instelling.”

Voor Werkplus vzw en zeker voor Veloods is het een nieuwe service die veel waardering zal krijgen. Intussen blijkt uit het jaarverslag 2017 dat onder andere het fietsenverhuur het bijzonder goed doet.

Twee andere afdelingen

Daarnaast heb je binnen Werkplus nog twee andere afdelingen: Strijkijzer voor alles wat met te strijken goed, retouches en depot voor droogkuis (chemisch reinigen van textiel) heeft te maken en Kluster, dat instaat voor onderhoud, groen, bedelingen, met maken van verpakkingen voor een aantal bedrijven en logistieke ondersteuning. Werkplus is gevestigd aan Windhoek 17 op het bedrijventerrein Transvaal, gelegen langs de Vijfseweg. (DJW)

Website: www.werkplus.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier