Waregemse triatleten ‘everesten’ op het Vossenhol

© nifin.be
Redactie KW

Wat doe je als triatleet als alle competitievooruitzichten zijn weggevallen? Stevige andere uitdagingen zoeken is dan zeker een optie. Het is een missie die Brecht Destoop en Bram De Langhe zich in coronatijden meer dan ooit in de oren hebben geknoopt. Nadat de twee eerder al een fietstocht van ruim 300 km ondernamen en een trail van ruim 50 km in de Vlaamse Ardennen liepen, deden ze zaterdag een geslaagde poging tot ‘everesting’.

Bij ‘everesting’ is het de bedoeling om in één rit het aantal hoogtemeters van de Mount Everest (8848 meter) te overwinnen. Daarvoor trok het duo naar de Tiegemberg, ook wel het Vossenhol genoemd. Die moesten ze in principe 199 keer doen. Bram en Brecht begonnen aan de uitdaging om 3u ‘s morgens. Rond half negen ‘s avonds slaagde Brecht in zijn opzet, 2u30 later mocht ook Bram de eureka-kreet slaken.

“Je begint met weinig nachtrust op een ontieglijk vroeg uur, maar tot onze verbazing werden we vanaf minuut één aangemoedigd door enkele tieners die daar kampeerden. Het lastigste moment was tussen pakweg 4u en 6u, omdat je weet dat het een helse klus is en je nog tientallen keren die puist op moet. Vanaf 6u en gedurende pakweg de hele dag, kregen we evenwel zoveel aanmoedigingen van supporters dat je niet eens durft denken aan opgeven.

“Tussen beklimming 140 en 160 moest ik mentaal ook nog even een harde noot kraken, maar vanaf de 170ste beklimming kan je beginnen aftellen. Uiteindelijk reed ik 204 keer omhoog, Brecht lapte er nog eentje bij. We hadden 388 km op de teller. Nieuwe uitdagingen? Eens 100 km lopen, het Kanaal overzwemmen,… maar dat zal nog niet voor meteen zijn”, lacht Bram.

(BV/foto nifin.be)

Zeg et ne keer

Waar heb je een fout gezien of heb je zelf een suggestie? Laat het ons dan weten.